Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.242
    Допаѓања:
    112.256
    Со лесно :inlove:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.731
    @Ladyme @Iva.T @fana фала ви на сите. само убавини да се враќаат :l:

На Iva.T, GlamG и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    2.358
    Честитки ❤️ со лесно и со убаво да си ја поминеш бременоста :hug:

4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    662
    Честитки!!! :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

5. ^mila^.m

^mila^.m Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    22
    Zdravo rizicen odnos imav na 21 noemvri posleden den mens sega treba da dobijam na 16 dekemvri
    Da napravam test utre ke mi pokaze tocen rezultat

6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    5.285
    Може, ако настанала имплантација.

7. Biciii

Biciii Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво сакам да ве прашам за мислење дали има простор за паника дали на тестот има втора бледа линија? Тестот е направен 7 дена пред добивање

Прикачени фајлови:

• IMG_5382.png
      IMG_5382.png
      Големина на фајлот:
      1,3 MB
      Прегледи:
      136
    На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    7
    Па гледам некоја сенка. Само можно е да е евапорациска. Најдобро преку крв да си испиташ и најсигурно.

На Biciii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    Европациска е, сива е.

10. Biciii

Biciii Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Дали тоа значи дека е неправилно направен бидејќи јас колку што читав доколку после одредено време се види тестот дава невалиден резултат а ова се појави на 4та минута?!

11. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.089
    Дали тест може да даде погрешен резултат доколку е со поминат рок на важност ?
    Имав два теста купени уште од лани labo quick, на пакувањата пишува мај 2023, чувани се во кутија во спална соба ?

12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    Не, тоа значи дека е невалиден. Направен е правилно, европациска е линијата што си ја им тестот општо. Розе треба да е за да е позитивен, сива е европациска. Почекај ден за добивање, вака порано не може да знаеш.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.553
    Допаѓања:
    10.741
    Јас не гледам линија, ама многу рано е направен. Ако секогаш добиваш на 28 ден, најрано ден пред циклус направи и тогаш е прашање дали ќе покаже. Кај некои покажува ама ретко и што имале рана овулација. Ако ти е покасно овулацијата нема шанси толку рано да покаже. Фактички 3,4 дена после однос, невозможно.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    Јас направив тест 7-9 дена пред добивање со третава бременост и имав бледа цртка... бета 5-6 дена пред добивање 235..

На anggell и Biciii им се допаѓа ова.
  15. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Женски Феминки ве молам за помош незнам дали да плачам или да се смеам…не ми е верно нешто вакво. Со мажот ми сме долги години заедно и имаме 2 деца. Со првото останав трудна после 7 месеци обиди а со второто после 5 месеци. Заштита не сме користеле никогаш само со pull out. Децата ми се 3 и 2 годинки. Трето не планиравме во блиска иднина. Живееме во Германија, помалото ми тргна во градинка а јас се вработив конечно на работата за која сонував одамна од кога дојдов тука. Да преминам на главното. Пред месец и кусур бев на редовна контрола кај гинекологот и ми вика као ај бе да ставиме спирала да си се опуштате со сопругот да не се стега. Тука 90% од жените се со спирала. Сигурна е 99,9%. Со мажот ми зборам вика ајде бе зашо да не. Брзо се заврши работата ние си се опуштаме цел месец дури одушевени шо убаво било да не се замараш со позиции, нозе у вис и остало. Ми касни една недела веќе а ми е редовна ама не се замарав викам од разни ствари може да е. Маж ми вчера вика абе да не си трудна да напраиш тест. Викам не треси глупости не е можно. Ама приметив последните 2 нед невиден умор а тоа со двете деца ми беше прв ран симптом. Цела вечер не сум спиела го мислев тоа сабајле рано избуричкав најдов еден стар тест си викам ајде бе колку да ми се смири психата нема шанси да сум трудна. По 3 минути појавување жар црта. Ќе се онесвестев. Го будам маж ми незнае шо гледа. Двајцата сме денес незнаеме кај тераме. Сабота е тек во понеделник ќе му се избацам на гинекологот ни термин ни ништо со тестот и таа спиралат. Извинете на предолгиот пост ама незнам што да правам како е возможно вакво нешто. Дали е можно тест да е лажно позитивен или нешто друго. Главата ми е хаос. Само што почнавме да се средуваме, куќа бараме да купиме. Јас имам договор на 1 година првата година. Да не ми спомнеше док спирала немаше да ставам ќе си теравме ко до сега. Неубаво ли ја наместил. Шо да правам сега плачам од прееска. Да не им некоја до сега вакво необично искуство или знае некој што имал?

16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.383
    Единствениот метод кој е 100% безбеден е апстиненција. Сите контрацептивни методи (спирали, кондоми, таблети) се 99% или помалку. Генерално вршат работа, ама не е загарантирано дека нема да настане бременост. Едноставно ти си тој 1%.
    Жар црвена линија не може да е лажно позитивно. Ако размислуваш да го задржиш, распрашај се убаво за спиралата, не знам дали може да стои во тек на бременост.

На Diva0710 и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.770
    Допаѓања:
    175.728
    Верувам дека ти дошло шок и неочекувано, ама нема што да се прави. Биднало. Нема зошто да плачеш. Ако сте сигурни дека не сакате уште едно ќе го абортираш. Ако е рано, ќе ти дадат таблети.
    Ако се мислите дали да го задржите, не носете брзи одлуки за абортирање. Опциите се тие.
    100% заштита од бременост е само и само немање секс. :D Се друго може да потфрли евентуално.
    И јас лично најмногу верувам во пул аут метод и во мој случај се покажало до сеа најсигурно. Не верувам во прикаски од типот - “не знам како деси” и дека е предсемената крива. :)

На Diva0710 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Работата е што кога разговаравме за спиралата ми објаснуваше дека процентот е помалку од 1% и напомена дека шансите за бременост биле поголеми од предсемема него ли од спиралата. До сега проблем немавме со pull out ни па нешто многу пречеше. Што ми требаше оваа глупост. По природа сум скептик и не сакам да пробувам нови работи и сега ајде да не сум таква ете ми. Душа нема да ми даде да абортирам од друга страна имам 2 деца и можност за многу стабилна иднина за сите. Сами сме овде помош од никој немаме претешко е се сами со децата уште се мали. Ќе пукнам до понеделник дур не одам на доктор. Незнам и тестот 2 години е стар можда да не ме работи ко шо треба си викам…

Последна измена: 14 декември 2024
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.770
    Допаѓања:
    175.728
    Можеби така требало да биде на крај. :)
    Ако ти е некоја утеха и јас сум во Германија. Сами сме овде, на пат е трето. :)
    Јас немам доверба ни во спирали ниту сакам со пилули да се трујам, само пул аут до сеа, освен тогаш кога сме планирале.
    Земи си нов тест да потврдиш, па што и да излезе, нека е со лесно. :)

На Diva0710, Veki4kaa и Martka им се допаѓа ова.
  20. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Го пуштив маж ми да ми купи најскап тест. Ми донел Clearblue со недели шо покажува. Го направив и резултатот е 2-3 недели трудна. Тоа е тоа. Ќе мора да се донесе здрава одлука. Од секогаш сум сакала 3 деца и планиравме здравје за некои 5 години можеби да пораснат децава да се средиме со куќа ама никогаш не иде по план. Емоции измешани хаос се надевам правилна одлука ќе донесеме. Ви благодарам на споделеното мислење а на тебе со лесно до крај и секоја чест на храброста ❤️

На Veki4kaa, Martka и Yowannty им се допаѓа ова.