Бременост со спирала е ризично да се тера мора да ја извадите ако ја задржуваш бременоста Изгледа не е убаво наместена и очигледно не си ја вршела работата Ете пишано било од дедо Боже да се десе трето бебе Одлучете со маж ти што е најдобро за сите вас и ако одлучиш да абортираш немој да имаш осет на вина на мали недели со таблети ке те средат за 2 3 дена ке биде се лош сон Ако одлучиш да раѓаш видите испитајте се што може дали е плодот ок Ја лично не би одела против вољата на дедо Боже и би го родила а сеа а за 5 години исто е само малце ке се ибрзаат работите Но сепак вие ке си одлучите
Работам со спирали тука со гиниколозиве, да не се нервираш дека не е добро поставена се случува имам може во 7 години две три пациентки со добро поставена спирала останале трудни.. Една имам со преграда во едната спирала во другата бебе, кај неа не е видена преградата какво тело имаме да се чудиш. Ама другите се најнормално останати.
Ти благодарм многу, читав по интернет цела ноќ дека ретко но може да се случи. Никогаш не сум помислувала дека за било што може јас да сум баш во тој 1% ама божја работа. Знам дека е преглупо и неразумно ама се осеќам ко да ме зафркна гинекологот и сум спремна на расправање утре. Убаво е да се слушнат вака искуства од пракса, јас мислев дека не ја наместил убаво можеби…
Хаха може да речам борбени сперматозоиди, така требало да биде. Да сте здрави и живи и све да е добро. Ќе имате уште една радост дома. Поздрав
Не борбени ова незнам шо ќе беа ни со првото ни со второто не се фати од прва тек по неколку месеци обиди а сега и спирала и се од прв месец. Фала ви на сите се потсмирив денес е за утре на гинеколог ќе видиме
Дали е можно на 10 и 11 дпо да добивам лажно негативни тестови? Вчера 10 дпо правев Livsane денес 11 дпо Sure check двата се негативни ама некако се осеќам како да е можно да биднало месецов, од ден после овулација до денес имам блага болка во левиот јајник и некогаш како да осеќам тешко на желудник (освен ако не си правам филмови сама). Не се обидиваме долго, ова е уствари втор месец ама мене одма на психа ме мава, јас така си мислев ќе решиме и одма ќе бидне А да, и читав дека ако дошло до зачнување цервиксот останува повисоко наместо да се спушти после овулација и тоа гледав и ми личи дека е повисоко од пред добивање што ми бил инаку... Не знам стварно, се разочарав со тестовиве
Лажно негативен не, ама шурчек не е многу сензитивен. На бледа линија на лабоквик, со истата урина направив и шурчек и беше негативен. Најдобро да почекаш неколку дена, ама можеш и да пробаш со лабоквик уште сабајле. И доста давате пари за скапи тестови, од лабоквик нема подобар, ако е 40ден.
мн тешко се наоѓа, јас сега прашав во 5 аптеки и нигде немаше... @*Ива рано ти е, почекај уште некој ден. со среќа!
Па јас само побарав тест и тие ми ги дадоа, не барав некој конкретен.. Инаку под лажно негативен мислев дали може да е негативен затоа што е рано за детекција
Да може да покажува негативно бидејќи е рано за детекција. Се зависи и кога си имала овулација. Со второто дете на 2 дена каснење ми покажа едвај бледа скоро невидлива цртка бидејќи покасна овулација сум имала.
Ете тоа е тоа пишано од Господ. така требало да биде. и со спирала и тој 1 процент пак се фанало бебето. Исто и јас сум со трето бебе бремена. имам ќерка 5 ќе прави во мај и син 2 години во јуни . 18 месеци е сега а бремена сум 7 од утре го почнувам. чуството е преубаво. . јас не би го абортирала немам срце и душаа за тоа. посебно со претходни мисед абортуси и борба за бебе нема шанси ќе го родам Освен не дај Боже да не е здраво нешто генетски . Со сите нифти правев и раат сум. Ако се одлучите да го родиш ќе си направите тест и ќе бидеш мирна. децата се благослов од Господ и нема нешто поубаво од тоа. мачни се за носење , па пораѓај гледање чување. ама растат бргу не сме ни свесни колку бргу растат. Додека да трепнеме пораснале. работа цел живот ќе има. парите си идат и си одат ама ова богатство и среќа не купува со пари.
Земи лабоквик тестови. мене на 10-11 дпо ми покажа убави црти. Кај мене беше рана овулацијата можеби затоа толку рано ми покажа. инаку рачунав дпо по календарот на 5 ми беше а јас ја сетив овулацијата на 3 .
Ништо, правев денес Self clear негативен. Од пуста желба ми се причинува дека ѕирка нешто ама реални да сме негативен е.. Ќе се обидуваме и следен месец се надевам ќе бидне