Дали некој имал искуство со касна овулација а циклус од 25 дена? По тоа што читам пишува дека ова е проблем односно нема доволно време за процесот на имплантација кој вообичаено трае околу 10 дена да заврши, па оваа информација ме загрижува
Нека не те загрижува, јас сум имала на 23 и добив циклус точно после 14 дена. Кога пратам овулација, кај мене точно после 14 дена доага. Ретко имам вакви отстапки ама ако следиш ќе видиш дека секој месец е различно. Добивам на време циклус ама 2,3 пати годишно имам вака кога ми доцни. Обично е на зима и преод од едно во друго годишно време. Ништо страшно. А има што бремени остануваат и ден, два пред циклус. Нема правила. Сега те разбрав.. Другарка ми секогаш добива на 23 до 25 дена циклус, хормони хаос отсекогаш, непланирано остана бремена си има едногодишно синче. Навистина нема правила, не си прави стресови.
@anggell мислам членката збори за кратка лутеална фаза, касна овулација сама по себе не е проблем ако се задржи 14 дена лутеална фаза еве како во твојот личен пример каде овулацијата се пролонгирала но со тоа и циклусот. @nagini поправи ме ако грешам, но ако циклусот е 25 дена а овулацијата подоцна од 16ти ден, да, може да е проблем за забременување. Јас сум имала неколку пати во годината вакви циклуси. Ако е континуирано, може да се работи за дефект во лутеална фаза и мислам дека се третира со прогестеронска поддршка. Но најпрво би те прашала како следиш овулација? Препорачувам да следиш со ехо и да видите точно кога настанува и кога би добила после тоа. Ова го потенцирам бидејќи има случаи каде девојките се во заблуда за тоа кога точно им е овулација, водејќи се по некои симптоми како исцедок или болки.
Vi blagodaram mnogu na site.Ama ke napravam i preku krv zaso celata sum vo strav,pred nekolku meseci imav biohemiska i celo vreme na toa mislam da ne se sluci povtorno nesto takvo
Не се плаши имав и јас Февруари биохемиска, сега сум 14 недели трудна . Уживај во бременоста нормално на 11 дпо да имаш бледа црта
Te citav gi vidov i testovite na 21 mart 13 dpo i posle na 29 mart,dali se sekavas kolku ti bese beta hcg preku krv ako si proveruvala.So lesno neka ti e ❤️
Кај мене беше таков со убаво јако исртана втора линија ама без бојна, мислев дека тоа е негативно се разочарав го фрлив што мислите треба да го повторам повторно?
Немам бета проверувано, само следев преку тест дали потемнува линијата . Направи нов тест и ќе ја видиш линија дека потемнува