Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. srnicka25

srnicka25 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site :) jas pred edna nedela pravev test sure check ama navecer i mi izleze negativen , a imavme odnosi den otkako mi zavrsi ciklusot na 15 i svrsi vo mene , a i na 24 koga mi bea plodni denovi...sega imam bolki vo.kicmata , gadenje ama pretezno popladne i zgolemeno belo pranje...ima li sansi da bilo rano i zatoa testot da bil negativen ili nema sansi da sum bremena??? utre planiram da pravam.uste eden pa da vidam...pozdrav do ste :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    после колку време од "зачнувањето" се прави тест ?

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Кога треба да добиеш?

Тестот Self Clear се прави 6 дена по зачнувањето и е 190 денари. Другите тестови се прават ден откако ќе ти задоцни. Најсигурно е да испиташ преку крв дали си бремена.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Nivoto na Hcg se zgolemuva edna nedela po odnosot, no spored mene najdobro da napravis test koga kje ti kasni barem eden den, da ne frlas dzabe pari za testovi ili vo kliniki za krv, bidejki iako ti pokaze pozitiven sepak kje bide mnogu rano za na ginekolog, nema da moze nisto da se vidi i sekako pak kje te drzi vo neizvesnost :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    здраво на сите ! јас сум нова во форумот, најпрвин на сите Ви посакувам да си видите две цртки Ч) а сега ми треба помош. последно имав добиено на 10ти јануари. од кога ми заврши редеовно работевме на зачнување на бебенце секоја вечер хххх овој месец освен што ме болат градите и ми се страшно осетливи немам никаков др симптом за добивање. дали има можност да има нешто кое толку мн го посакуваммм

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Pa da ti kazam najcesti simptomi na bremenost se nikakvi simptomi :D hahaha iskreno ama povekjeto sto sme vo tema trudnicki muabeti ne sme imale nikakvi simptomi, osven nekoja taka bolka vo gradi ili bockanje vo jajnici i matka, cudna bolka. Cim si imala na 10ti posledno dobieno, jas mislam deka testot i sega kje ti pokaze tocno. Ajde so srekja i pisi sto si napravila :*

На girl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    значи не морам да чекам прв ден после доцнејнето, ако е така по редот на нештата утре треба да ми дојди па другиден да направам тест. да правам утре ???:o

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Zavisi kakov test kje pravis... Testovite pokazuvaat 2 nedeli od zacnuvanjeto, znaci kaj tebe plodnite denovi bile nekade kaj 23, 24, 25ti Januari otprilika, pa mislam deka ako ima nesto i denes kje ti pokaze :D ama nivoto na hcg hormonot e najgolemo sabajle, taka da najsigurno utre sabajle napravi si :)

9. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    uффф сабајле пред заминување на работа ќе направам. држејте/пуштајте среќа:*

На mariz и espana им се допаѓа ова.
  10. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    девојки, не направив тест :( ми е страв да не излези негативен и да се разочарам...

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Of leleee, ajde ima nadez ... Kolku vreme probuvavte? Cim mozes da pocekas, ako ne cekaj dva dena barem kasnenje i napravi :) Srekjno :*

12. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    2 месеци пробуваме а последниов месец секоја вечер, нема изморена сум имам работа, имам за пеглајне ххх денес е 10 ти точно еден месец од последната менструација, а нема абер за идејне

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    I nie aktivno dva meseci probuvavme, pred toa 4 meseci taka koga kje ni teknese... Ama jas imav nerednovna mesntruacija i cekav 5 dena docnenje i napraviv test. Mislam deka ima kaj tebe nesto, napravi go ajde nema nisto da izgubis... dva meseci ne se nisto :)

14. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    купив тест :) здравје, утре сабајле ќе го направам

15. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    A zosto ne go napravis vednas?

16. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    на работа сум. па и тоа дека читав требало да се прави сабајле

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Ako e Sure Check ili nekoj od poskapite koga bilo kje ti pokaze zatoa sto dosta vreme ima pominato kaj tebe :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    направив,sure check, ама излезе негативен :( нема откажување ќе се надевам додека ми дојди

19. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Jas kupiv vcera da napravam i pravev nekoj Quick Test mislam se vikase, okolu 120 den bese, go pravev okolu 19h vecerta pokaza negativen rezultat. Mislam deka nema vrska koga se pravi. Zatoa prasav, da ne sum jas greska i djabe da sum go pravela. Pozdrav :)

Inaku ne se grizi @dade123 , sigurna sum deka naskoro ke dobies pozitiven rezultat. :)

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Ajde ajde ne se nerviraj dva meseci ti rekov ne se nisto, kje bide :) Samo nemoj da se opteretuvas mnogu so toa, opusteno i kje se fati. Retko koj od prva ili od dva, tri meseci ostanal... Nareden pat zemi si od apteka imas i testovi za ovulacija, koga mislis deka ti se plodni napravi gi i odma vo akcija :)
    Ajde da se nadevame deka i ovoj sto go napravi e gresen, moze oploduvanjeto bilo pokasno, pisi sto si napravila :)

На girl2 му/ѝ се допаѓа ова.