Здраво, обично циклусот ми е од 25 до 27 дена редовен, имам лесно полицистични јајници последно имав менструација на 18.08 и според апликацијата шо пратам и секогаш ми била точна требаше да добијам на 12 или 13 септ, однос имав на 2ри септември и сеуште немам добиено, ми касни еве денес втор ден. Направив тест не со првата мокрача ми го покажа негативен, дали да губам надеж или да го повторам тестот и утре, дали е рано, би сакала да слушнам искуства и имам некое чудно чувство шо и пред недела дена и вчера неможев да заспијам до сега не се случило такво нешто. Поздрав
Zdravo na site. Posledna menstruacija mi zapocna na 27avg i mi zavrsi na 1vi septemvri. Nie imavme odnosi na 14ti septemvri..Dali e mozno da se zabremeni? Bidejki pishuva deka i plodnite denovi se pominati a najverojatno i ovulacijata Ne sum sigurna..dali ima nekakvi shansi za bremenost? fala vi
Секогаш има шанси за бременост без разлика дали ти се плодни или неполодни денови ако имаш незаштитен однос. Е сега во неплодни денови шансите се помали ама не се невозможни.
Шансите се никакви да останеш бремена во неплодни денови,проблемот е што ние не можеме точно да знаеме кога ни се плодни денови,освен доктор ако не ни потврди.
Се мисли на тоа дека спермата може да седи во тебе 5-7 дена и иако сте имале во неплодни денови, да дочека и да се погоди за време на овулација да ја оплоди јајце клетката. Ова се учи и во школо….
Точно, ама ако не се следи овулација на доктор или со тестови по апликација не е ама баш ич точно. Останав бремена пред циклус, како?
Нема шанси за бременост било кое време од циклусот туку само 5-6 дена пред овулација. А кога е овулацијата секоја си знае за себе. Ти не си останала бремена после 10 дена од овулација туку тогаш си овулирала. Тоа сакав да кажам.
Членката пред тебе друго збореше. Затоа прашав како е тоа можно. 'во било кое време може да останеш трудна' и 'во било кое време може да овулираш' се сосема различни тврдења.
Ја пример ке дадам 30.08 имав последен циклус 22.09 вечерта фактички 23 имав еден однос и тогаш останав бремена Значи не секогаш 13 14 15 16 ден е овулација Затоа и бебето беше секогаш 2недели помало и ме оставија 16дена над термин да се породам
Не знам како. Ама ајде објасни ми како другарка остана бремена на прв ден од циклус. Еден единствен ден во месецот кога имала однос
Сите истото го зборите. Плоден ден = овулација. Рана, средна или доцна, тука е и ја има треба само да се фати и да се погодат уште едно 100 други фактори и тадаааам, беба! Се шегувам секако. Кога треба да биде, ќе биде.
Исто јас овулирав од 18-20 ден , исто со две недели помало. Овулација 08.03 , односи 04.03, 08.03 и 10.03.
Јас имам останато трудна на 5 ден од последна менструација, беше спонтан но сепак . Кој би рекол дека за време на мензис можеш да забремениш.