Богами и ја се сецнав. Немам редовна менструација, а мојов не пази толку многу и затоа тестови правам. Со спирала раат ќе сум валда После се што поминав, искрено не сум спремна за нова бременост
Не се опуштај и со спирала. Тука членка си имаше пишано дека со неа останала непланирано бремена, комшика моја исто со спирала остана бремена. Не е 100 %сигурна
Здраво женски, може е глупаво прашањево ама ајде да прашам. Имав однос и на 13-ти и на 20-ти јануари. (Не сврши во мене туку надвор на грб, филозофирам дан случајно има продрено до долу) Добив на 29-ти јануари. Е сега добро интензитетот ми е сменат, може година-две не ми е обилно како што ми беше но беше менструација. (три-четири дена траеше колку-толку сепак траеше) Е сега како да имам некои симптоми болки во долниот дел на стомакот како грчеви, болки во грбот… не знам дали е на нервна база или вистина чувствувам… Што велите вие? И претходно сум имала вакви симптоми ама никогаш не било ништо. Може е глупаво ама ајде да прашам..
Овулација... појака некоја. Мене после раѓање на децава, такви ми се јаки овулациите. Грчеви, бодежи, надуваност, дури некогаш и препон знае да ми се кочи Со оглед на тоа дека си имала циклус на 29ти, баш си за овулација деновиве..
Дека беше менструација, тоа сигурно беше, одредено време ми е само сменат интензитетот инаку беше да. Мене ми е иако имам добиено дан ете случајно нешто.. тоа ме копка заради што имам слушано дека иако некои добиле сепак останале трудни.
Не можеш да добиеш а да си трудна, може да тече крв ради имплатација па тука настанува збунката. А до сега ќе направеше тест, џабе нагаѓаме
Ангелче, се сеќавам дека пишуваше пред некое време и во темата дали сум бремена и кажуваше дека месецот пред тоа си пиела норлево. Истиве прашања, исто, повторно без заштита. Ајде малце повеќе едукација на темава и користи заштита. Сите знаеме како се останува бремена уствари. Биди одговорна за сопствените постапки, ако пишеш на форум и ако добиеш совети тоа не ти помага кога истите работи ги правиш постојано.