Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    Закажа ли кај гинеколог?

2. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Ne sum zakazala oti mislam deka e rano pred 2 dena samo sto go napraviv testot

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Bi bilo normalno dokolku sega ocekuvash normalna menstruacija a ti se pojavuva bledo kafeavo na dolniot vesh . No najubavo pobrzo na ginikolog da potvrdi rana bremenost neli deka imash bleda crta , ili pak povtori go testot :* So lesno

Edit : bolkite vo rana bremenost se normalni , i mislam deka sekoj mesec okolu datata za dobivanje ke ima nekoe neprijatno custvo :?:

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    Јас ке ти кажам мои искуства со оглед на тоа дека 3 пати сум била бремена,но не свакај се здраво за готово.
    Во првата бременост кога имав кафеаво ,бременоста ми заврши со спонтан.Но мн често кафеавото значи и имплантирање/вгнездување на плодот и доага до исцедок во боја.
    Друго:пред 3 год два теста ми беа позитивни.Исто докторката по тел ми рече не иди рано е нека поминат уште 10 дена.Јас нестрплива појдов во лабараторија преку мокрача испитав.Излага негативно.Одам кај лекарот успаничена и збркана.Ме гледа на ехо и вика нема бременост ке добиеш циклус.Но сепак да провериме и преку крв .Истиот ден проверив ми излезе негативно.Докторката рече дека пред сам циклус ако се прави тест може да има траги крф во мокрачата и да даде лажно позитивен тест.По вредностите во крвта се виде дека бремена не сум била воопшто.Истиот ден си добив.
    Затоа мој предлог е лекар си е лекар.Може се да биде а може и ништо.Бар во лабараторија може да те прати ако ништо друго.

П.с кога ја ги правев моите тестови ми каснеше 4 дена.

5. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Za 2 dena treba da imam normalna menstruacija na testot mi se pojavi vtora bleda linija blagodaram na sovetite prvo ke probam so drug test pa posle na lekar

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Pa pocekaj barem do denot na dobivanje, potoa napravi si test, ako e i toj pozitiven pravo na ginekolog :)

7. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Dali e mozno testot da e lazno pozitiven neli ako testot ima 2 crtki e pozitiven

8. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Bledata crtka oznachuva rana bremenost, po nekoe vreme kje bide ista kako drugata. Testot e pozitiven znaci. :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Pa cim ima dve crtki, znaci vo teloto ti se laci hcg hormon, a toa znaci deka ima nestoooo, toa znaci bremena si :) Tesko da e lazen pozitivniot, negativniot moze da se sluci, no cim e pozitiven nema greska... :)

На ennaz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Zenski jas denes go povtoriv testot i vtorata crtka denes bese potemna za razlika od prviot test sto znaci sigurno sum bremena

На girl2, ennaz, bokace и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Cestitki, vikam jas nema greska bledata crtka, pobleda bila bidejki e mnogu rana bremenost. So srekja i lesno bremenosta, da si slusnes srcence za brzo i te cekame vo trudnicki muabeti :)

12. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Blagodaram:*

На bokace и mariz им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.408
    Честитки.Дај боже со лесно да го износиш бебчето:)

14. tanjee

tanjee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
  15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    452
    Ima li se na nekoja od vas sluceno testot Self Clear da pokaze negativen,a da ste bremeni?

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Nieden test ne bi trebalo da pogresi dokolku postoi bremenost, mozno e epten ako mn rano e napraven testot da pokaze negativen. A Self Clear kako eden od podobrite ne bi trebalo da zgresi, bidejki i onoj od 30 den ne gresi :)

17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Денеска требаше да добијам , значи секогаш ми доаѓа рано од сабајле . Денеска не , чудно ми е , а имам болка во долниот дел на стомакот , ве молам за ваше искуство ? дали да направам утре тест или рано е .....аааа не сакам даа добијааам :(

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.391
    Pa bolkata vo stomak nekogas ja imaat bremeni zeni, nesto kako bockanje vo matkata se osekja. No ete cim vikas sekogas ti doagja na vreme, pocekaj barem do utre sabajle ako ne mozes povekje da pocekas... Taman sabajle so prvata mokraca nema greska testot :) Srekjno!

19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    фала ти на подршката , се надевам дека ќе се израдувам :) поздрав :*

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Направи си утре тест,ако има бременост ќе ти покаже.Среќно, чекаме добри вести :)