Многу е рано, реално тие тестови покажуваат можеби 2-3 дена пред добивање наспрема обичните, 6 дена е премногу рано. Рачунај од овулација до имплатација 10-12 дена треба да поминат
Женски здраво. Дали има можност и по 4-5 дена доцнење да не се покаже точен резултат на тест, дали може да биде рано за детекција, односно да биде рано за позитивен резултат?
Може, ако си имала покасно овулација. Ама тоа е реткост, на толку денови доцнење би требало да покаже, секако направи си пак тест за 2-3 дена, или види преку крв, така е најточно.
Може, ако е невалиден тестот или ако си имала овулација наместо на 14 ден кај тебе да е на 21,22 ден нормално и циклус подоцна ќе очекуваш. Треба да знаеш кога точно ти е овулацијата.
Ne znam sto mi se slucuva minatiot mesec bevme na odmor vo Stvros mi dojde na 14ti Juni sakam da kazam deka patuvav mozebi nekoja promena ima uloga, ovoj mesec na 14 ti povrakav test imav so bleda linija, seg testovite se negativni i jas uste nemam period.. Nekoja sugestija sto moze da e? Inaku testovite se laboquick
На пример последната менструација ми беше на 9-ти јуни и ете да речам очекував 9, 10, 11 и најкасно 12ти јули да добијам отприлика ми доаѓа на месец и ден, два или три. Имавме незаштитени односи, почнавме месецов да пробуваме за бебче. Имам како менструални болки во долниот дел од стомакот, чудно се чувствувам, како некое боцкање кај јајникот, ретко некоја замаеност и така чудно се чувствувам периодов. Кога пак да направам тест се мислам.
Да, еден вчера вечерта негативен, а еден пред една недела исто така негативен. Е сега слушам од повозрасни дека требало да ти доцни минимум 7 дена за да покаже ама не знам кого да слушам, ќе видиме како ќе испадне.
Најдобро направи тест преку крв, најсигурен е. Може од стрес и напнатост ти доцни а можеби доцна овулација.
Не треба да ти доцни 7 дена.Најважно е кога си имала овулација ако знаеш.Така полесно ќе се базираш.Две недели по овулација ќе покаже тестот.
Мене ми доаѓаше циклус на 31 ден , бев со доцна овулација и на 28 ден имав бледа црта на тестот едвај се гледаше , после една недела беше убава црвена црта.
Zdravo dali laboquick pokaza tocen rezultat 2 3 dena pred dobivanje? Na 23 treba da dobijam deneska pravev test negativen inaku na 3ti juli bese rizicniot odnos
Па би требало да е негативен,поминати се 14 дена од ризичниот однос.Сепак почекај уште 2-3 дена.Ама од мое искуство би требало да е негативен
Женски хелп, позитивен е тестот или така си се гледа втората цртка нормално. Се паничам дека првата бременост ми беше вонматерична и сега морам да сум многу претпазлива…