Ќе видиме како ќе заврши и оваа битка , ќе пробам и перниче за проба при не земаат ќе пишам како ќе биди
Женички Здраво... Јас сеуште немам добиено, денес направив пак тест (избрзав можеби ) и пак негативен . Не го направив со прва мокрача . Во вторникот ми се слоши ептен , никогаш така не ми било . Сите симптоми како за бремена ги имам. САМО тестов ме зеза .... јас незнам што е ова .. Ваше мислење???
Најдобро би било да си провериш тест преку крв и ќе бидеш сигурна дали станува збор за бременост, и колку дена ти доцни...Позз
Да јас имам, три дена пред да добијам ми покажа негативен тест и тоа беше поскап некој што покажувал една недела после односите , и после откако ми задоцни 5 дена си направив sure check и тоа во 19h и ми покажа бременост и бев најсреќна на свет
Сакам да прашам дали тестот за бременост може да се направи во било кое време или треба со првата уринА наутро..имам тест sure check ..фала
Јас лично sure check го правев во било кое време од денот, но битно е урината да е поконцентрирана, да не е разредена од многу течности, т.е да поминале неколку часа од претходното уринирање, за да има доволно количество на хормон. Sure check и на ниско ниво на хормон ќе покаже линија, секако потанка. Со среќа!
Кај мене покажа 4 дена пред да ми дојде и со утринска и покасно истиот ден со вечерна урина. Притоа немав никаков симптом и беше прв месец после одмор(опуштени не ни мислевме на тоа), а 3 месеци после хистероскопија. И да, после односи перниче или нозете кренати нагоре .
Zdravo ova mi e vtora bremenost no mnogu porazlicna od prvata ,pred da odam na lekar pravev 2 testa pozitivni potoa prokrvarev primav terapija za podrska na bremenost,pravev beta hCG so rezultat 137.2 i ref. 5mlpostmenstrualno,sega pravev pak test ke vi zvuci smesno no mojot maticen veli deka ne gleda bremenost na ehoto pak pozitiven no bleda crtata dali se vazi (no cesto mokram skoro na pola cas) pozzz cekam odgovor od iskustvo
Не е смешно никој нема да се смее, само не оставај така, оди веднаш на второ мислење или на приватно или некаде на клиника пошто позитивен тест имаш а бременост на ехо не се гледа, може покасно ти е овулацијата била, може нешто друго е во прашање, ама сепак не чекај оди си на второ мислење...Со среќа и чекаме убави вести
Обавезно на лекар .Може да станува збор за вонматерична или моларна бременост.Или мн мн ран спонтан .Хцг не пага одма истиот момент кога ке се изгуби бременоста.Или евентуално ко што ти пишаа веке касна овулуција.Побарај си уште едно мислење.