Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Честиткиии :* Со лесно бременоста и те чекаме во темата труднички муабети :D

На Fatalnata и mama89 им се допаѓа ова.
  2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Вчера го повторив тестот илзезе негативен, и земав уште еден и тој негативен, земав утрово пак да проверам и пак негативен, а во петокот правев и тест преку крв и излезе бета 81, 7..и сега сум збунета . правев пак тест преку крв и кај 3 часот ке знам што се случува.... незнам дали причината з анегативните тестови е тоа што често одам во тоалет скоро на секој саат време па е разреден хцг хормонот, важно сум испаниечена до бескрај...

3. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    без паника причекај ги резултатите, имало многу случаи на негативен тест, а сепак да постои бременост. се надевам на убави вести

4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Не се сеκиρај почеκај малκу, јас имав 13-14 негативни тестови пρед да го имам позитивниот, хцг ми беше 455(од пρилиκа не памтам точно) и дуρи тогаш ми се појави бледа цρтκа на тестот, κога отидов на доκтоρ неможеше да го види на ехо ме извади од памет деκа е вонматеρично, после 2 недели отидов и го виде во матκата и еве сега сум 7 месец. Само имај тρпение...

На Fatalnata и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    macgirlmakeup што направи со твоето каснење?

6. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site :) Bi sakala da ja spodelam so vas mojata situacija...Trebase vcera da (NE) dobijam i snoshti primetiv samo 2 kapki kafeavo na gakite i mislev deka sum dobila....no denes nema nishto,samo chustvuvam omalaksanost,gradite mi bea podueni i me bolea,a od denes samo me bolat,a nekako mi splasnaa...Strashna glavobolka imav vcera i ne znam dali da napravam test? Ne sakam da se razocharam povtorno !! Shto mislite vie devojki :)

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    76.393
    Несакам да ти дадам лажна надеж но најдобро да видиш дали ке добиеш овие 2,3 дена... да не ти се мачи да ти пробие менструацијата, бидејки симптомите се ептен слични и за добивање и за бременост. Дај боже да недобиеш ама почекај деновиве и направи си тест ако ти доцни, башка и посигурен ке биде тестот покасно ако е направен... ако направиш денес од љубопитност и не добиеш деновиве... ке треба пак да правиш уште еден и џабе фрлени пари, а и нервози само... Среќно и да си видиш I I :)

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    77.137
    Девојки,ај да ве прашам дали знаете кога најрано покажува бременост преку крв?

9. Finamila

Finamila Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Posledna menstruacija imav na 21.07, na 29 (odnosno vekje 30) imav odnosi so deckomi 2 pati i ne svrsi vo mene, no me maci vtoriot pat imavme malce epten ama predhodno samo se izbrisa so vlazna maramica no ne bese vo wc. Vo tekot na celiot mesec me bolea jajnicite i imav golemo kolicestvo na belo pranje. Trebase da dobijam na 18 posto do sega stalno tocno mi idelo, noooo ovoj pat eve 7mi den kako mi kasni. Do vcera napraviv 3 testa za bremenost i site mi izlegoa negativni. Dali mislite deka premnogu rano gi imam napraveno (pocnav da gi pravam od 1viot den koga trebase da dobijam) ili moze mi e nesto drugo. Umiram po 100 pati na den se nadevam deka ne sum bremena (facepalm):whew:;(:sweat:

Последна измена: 25 август 2015
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A zosto
    Mu dozvoluvas da imate odnosi bez zastita za sega da umiras po 100pati na den? Olabavise ne si bremena testovite ti se tocno na vreme napraveni

На Finamila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dzvoncica23

Dzvoncica23 Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    здраво девојки..мене нешто мн ме мачи... се мислам дека сум бремена,..немам нешто кој знае какви симптоми освен што ми се пријадува цело време и понекоаш чудни работи..гаденје и вртоглавици имам ама ги препишувам на заморот ...искрено поправена сум дури и сите коментираат за моето меше градите ми се поголеми од обично.добив менструација пред два дена ама некако чудна мн малку крварам еве денеска скоро и немам само првиот ден имав така обилно и после само мн малку и ми беше некако потемна незнам како да објаснам.. сакам да напраам тест ама незнам кога е правилно да го напраам...

12. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Имаш упатство на самиот тест
    Значи ако го следиш упатството не можеш да погрешиш

13. Dzvoncica23

Dzvoncica23 Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    znam znam ama ne pisuva posle kolku vreme od menstruacijata moze da se napravi

14. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333

Тестот не се прави после мнз туку најчесто 6 дена после ризичниот однос.Пошто ти велиш дека крварењето не ти било циклус(се сомневаш)направи си тест одма.Нз друго што да ти речам,не сум гинеколог.Ете поискусните нека ти кажат мислење

15. Finamila

Finamila Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1

Bev na ginekolog i ne summm mi olesna premnogu, inace ete taka se desi do sega takva glupost nemav napraveno i sekogas imame so zastita ama kako za belja i da si ja lupam glavata togas taka bidna pamet za drug pat

Последна измена: 26 август 2015
    На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Не пишува колку време послем циклус се прави од проста причина што е наменет првенствено за користење при изостанок на циклус. Но како и да е, убаво ти кажаа пред мене обично се водиш според поминат период од ризичниот однос. Види дали е од брзите ( оние кои покажуваат послем 5 дена или ќе треба малку повеќе денови).

17. I <3 Books

I <3 Books Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    100
    Здраво девојки, ајде и јас да си кажам :) До пред два месеци добивав точно на 30-31 ден. Откако почнав да пијам фолна киселина, не знам дали има некаква реакција од неа, два месеци добивам точно на 28 ден - и тоа сабајлечки. Месецов чекав да (не) добијам на 26ти и еве ми доцни 2 дена. Денес некоја нетрпеливост ме фати, бев убедена дека ќе видам позитивен резултат, па наместо да причекам барем 30 дена од циклус да поминат, на 29ти, јас направив тест сега. Од оние што може во секое време од денот. И за жал ми покажа една цртка. Имала ли некоја од вас искуство со негативен тест, а сепак да е бремена?

Јас бев убедена дека има нешто. Три дена ме убија некарактеристични главоболки, што никогаш ги немам пред добивање, а останатите симптоми стандард како за ПМС.

18. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво девојки, ме интересира дали некоја од вас има правено тест со Sure Check неколку дена после односи и да даде точни резултати? Не можам да чекам до 8ми Септември, а ако го направам сега не сакам да видам само една линија :) во текот на плодните денови градите ке ми пунеа, после неколку дена не ме болеа, еве денс пак ме болат многу. Следната менструација треба да ми е на 8ми ама искрено не сакам да ми дојде и ептен сум нестрплива да дознам што се случува.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.495
    @Milla989 Sure check се прави после еден ден задоцнување, а можеш да направиш self clear тест, околу 200 ден е и покажува 8-9 дена по однос.

20. danielahani1

danielahani1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    37
    Da ve prasam nesto...pred 18 dena napraviv HCG preku krvta..bese 3,9..denes pak i e 5,5....znaci vo rok od 18 dena mnogu malku pokacen..se cudam sto znaci ova? I veke ako ima bremenost zosto tolku bavno se razviva...ima li nekoj iskustvo so ova?