Најдобра опција. Јас со првото кога бев на гинеколог, иако имав позитивен тест не се гледаше плодот на ехо. Крвта си даде позитивен резултат. Дај Боже да си бремена, штом посакуваш бременост. Среќно!
Uste me interesira posto go pravev testot navecer se nadevam toa nema nikakva vrska ?? Dali e mozno lazen pozitiven iako imase bleda rozevka linija ? :/ Mnogu se plasam od razocaruvanje
Најдобро е да го направиш со првата утринска, но не е погрешно што си го направила и навечер. Штом се две цртички голема е веројатноста да си навистина бремена, бидејќи тестот може да биде лажно негативен, но никогаш лажно позитивен (освен ако ги прочиташ резултатите по предвидениот рок, тогаш може тестот да покаже погрешен резултат)
Na testot pisuvase od 5 do 10 min da se procitaat rezultatite, jas gi procitav na 6 min ...i imase bledo rozeva T linija ...
Молам за совет, оние кои имаат касна овулација ако сте проверувале преку крв после колку време доцнење на менструација се покажува hcg?
Јас имам касна овулација,односно 16,17 ден затоа што добивам на 32 до 34 дена. Тестот ми покажа бкеда линија на 4тиот ден од доцнењето и тоа не со утринска мокрача. И преку крв ви требало да покаже тука некаде. Во секој сличај чекајте 4. 5 дена доцнење така најсигурно ќе е. Да нема лажни разочарувања. Среќно на сите
јас добивав на 35-40 дена и имав покасна овулација, дури и тестот на 5 дена доцнење имаше ептееен бледа линија, а Sure Check беше инаку. На контрола бев според менструација на 6 недели и немаше срцева реакција, тек на 8 недели (според менструација) имаше срценце. Исто според последен менструален циклус термин ми беше најдоцна до 1ви Април, а се породив 12ти Април
Девојки/Мајки Дали тестот ќе покаже точно ако го направам на 25-26 овој месец а треба да ми дојде на 6ти?
Рано е за тест. Најточен резултат се покажува еден ден по доцнењето. Ако го направиш сега може да биде лажно негативен (доколку си бремена).
Jas go napraviv 4 dena porano i mi pokaza bleda. No sekogas zavisi od ovulacijata. Jas ovulirav 10-11 den
zdravo na site jas sum nova clenka imam edno prasanje edna nedela kako mi kasniciklusot bev na ginikolog na eho mi se pojavi crno krugce i mi rece a napravam test za bremenost napraviv dva na c mi izleguva svetlo rozeva a na t debelo crvena linija ako nekoj znae moze li da mi objasni za sto se raboti vo vrskaso ehoto i so testot odnapred fala
Штом на тестот ти покажало дебела црвена линија на Т, тоа значи дека си бремена. Кругчето на ехото значи бременост. Така беше и кај мене кога останав бремена првиот пат.
i mene isto mi e prva bremenost ne sum zapoznaena voopsto i ne mi se jasni mnogu raboti fala mnogu za odgovorot
Докторката ти рекла да направиш тест за бременост затоа што се посомневала дека си бремена. Ако сакаш можеш да направиш и тест преку крв.
mi rece da otidam na 5 april za da vide dali ima srceva akcija a se mislam dali i da napravam krven test zosto seuste nemam siptomi na bremenost