Zdravo zenski, edno prasanje... denovite na ovulacija mi zavrsuvaat, i posto rabotime na slucaj bebe, koga bi mozela da napravam test? vase mislenje? poz
Mozebi e smesno no mnogu ne se razbiram so ova seks/bremenost/memnstruacija mi dojde na 22 februari a za ovoj mesec mi nema dojdeno. Nikogas sum nemala seksualni odnosi ama si ja imam miksano i so sum svrsuvala mi ostanuvalo na gakickite . Sto e pricinata sto ne mi dovagja
А дали има врска кога се прави тестот и дали поради тоа може да дојде до грешни резултати? Прашувам затоа што ги имам сите симптоми на бременост + и ми касни 2 дена, сега направив и ми искочи негативен
I jas pred 2 meseci gi imav site simptomi na bremenost i testot negativen duri 4 si napraviv Najdobro odi si na ginekolog ili pricekaj uste malce i napravi pak.
нема врска ама викаат ајубаво е во утринските часови со првата мокрача но моја роднина го направи во 17 :00h и излезе позитивен но незаборавај дека симтомите на бременост се слични со тие пред да добиеш почекај си уште неколку дена.
Има тестови што може да се прават во текот на целиот ден, има некои кои се прават насабајле. Тоа што ти доцни може да е и од стрес,а и симптомите за бременост и симптомите за кога треба да имаш циклус се слични. Најдобро е да направиш уште еден тест, мислам дека најсигурен ти е surechek
12години добивам циклус, а прв пат сум во вакви симптоми, ми каснело и порано, тоа и не ми е баш некое мерило за бременост, али другово ме плаши
Купи си уште еден тест и провери ако пак е негативен мислам дека нема причина за да бидеш загрижена, а ако веќе толку не си сигурна, посети лекар.
можнее да него фаќа хормонот, зависи каков тест користиш. земи Sure check мене уште пред да ми доцни ми покажа..
Девојки, имам редовна менструација и предвреме ми доаѓа обично, сега ми доцни 3-4 дена но се мислам дека е бидејќи бев болна и сеуште примам антибиотици (немам врска дали има некаква поврзаност ова), купив тест кој сеуште не сум го направила. Минатата недела имав јаки болки во стомак и бев сигурна дека сум добила, но ништо. ЗНачи 7 дена имам тапи болки во јајници, болки во гради како за добивање. Ама се плашам да направам тест. :/ Искрено, не сакам да се разочарам, вака ми е поубаво кога не знам.
мене ми беше некако поостра болката во јајниците кога останав бремена, антибиотикот може да влијае но не значи дека и треба да доцни, мене од антибиотик ми дојде порано еднаш, ај направи го понеделнички нели ти е купен веќе, ти држам среќа дај боже да се израдуваш и ти и нас! 4 дена доцнење ќе покаже бледа линија