Ух, ајде ќе го направам во текот на денот и ќе ви пишам. Се надевам дека ќе биде позитивен. Ти благодарам, ме окуражи
И кај мене втората цртка беше светла (во втората бременост). Тестот го правев 5 дена откако ми доцнеше. Честитки. Со лесно да си ја износиш бременоста.
Честиткиии сo леснo дa си јa изнoсиш бременoстa Oд пoрaѓaј сеуште не дoбив менструaцијa , a пецкaњетo и тупите бoлки oд пaпoкoт дo бешикaтa си прoдoлжијa , кoгa пoмислувaм нa тест рaцеми се пoтaт и кoсaвa мислaм ми се кревa a чист ми е ПАП тестoт oд февруaри и мoкрaчa чистa , a мoкрaм кaкo лудa и јaдaм кaкo прaсе штo дa мислaм незнaм више
Јухуууууу честитки мила имав оосеќај дека е позтивен а имам пишано во темата да не се брза со тестовите и гинекологот за слушање на срценцето ама за тебе како да знаев дека се 2 црти затоа ти реков прави )) е сега не оди одма на гинеколог почекај 10-15тина дена а во меѓувреме мочни уште еден тест да видиш баш баш 2 црвени линии со лесноооо
Благодарам многу, н Да ти кажам закажав кај Блажевски бидејќи сум настината многу и да ми каже што смеам да пијам. Не направив уште еден бидејќи откако се соземав прееска видов дека двете линии се отцртани убаво. Ти благодарам, да не беше ти немаше да направам. Матичната одма ми го прекина амоксиклавот и ми рече да се проверам и на гинеколог. Мислиш прерано е? :/
Неки имаш здравствен проблем и пиеш антибиотици ти треба преглед,а за срценце рано е сигурно си сега 3та недела, а од последна менст. 5та како што велиш дека имаш редовен циклус. Сигурно отчукување нислам јасно некаде 6. 7 недела, но не значи и дека сега нема да го чуеш и да не го чуеш ќе ти речат пак да отидеш за некој ден. Така да без паника смирено ќе ти каже и матичната и гинекологот што понатаму. За почеток фолна киселина земи си обавезно
Feminki, pravev test na 13ti den docnenje, zedov surecheck mi pokaza -, a uste nemam dobieno, ni pak simptomi. Osven poduenost vo stomakot, sega imam zgolemen iscedok, a prethodno imav kafeav samo na toaletna odreden period. Na gineko sum na 19ti, togas najdov termin. Sto mislite vie? Ubavo si pokazal testot ili.. Prijatna vecer
Bev :-/ testot tocen ispadna- nema bebce,ama imam cisti na desniot jajnik, mi zede krv i za 3ned pak sum za rez. Posle izgleda na specijalist ke odam. Dolg pat me ceka
Ајде без грижи, ќе ги исчистиш цистите и ќе затрудниш. И јас имав порано циста (не памтам на кој беше) и ете сега се е во ред. Само слушај доктор и не се опседнувај со ништо, се ќе си дојде траст ми.
Moze nekoj sto go ima upotrebuvano testot za bremenost Sure Check da mi kazi kako pravilno se upotrebuva,i dali mozi vo ova vreme da se napravi testot ili mora rano nautro? Fala
Јас го правев навечер и ми испадна точен. т.е позитивен. Втората линија беше бледа ама тука беше се гледаше. Гледај пред да го правиш неколку сати трпи не мочкај па потоа направи го.
Ве молам за помош, направив сабајле тест од be safe на него пишува 1 ден по доцнењето, а на мене не ми доцни, поминаа 2 недели од ризичниот однос и не ми е јасно што е со тестов, прва црта црвена, втотата е чисто бела, но пред белата има како нешто виолетово :/ хелпп
Vo mnogu urina da ne si go brcnala? Treba na vrvot do kaj max samo da brcnes, baska i da e pozitiven ne bi trebalo tolku razdaleceni crti. Jas napraviv koga bev bremena i vakov i crtite bea edna do druga... Pocekaj da ti docni ili zemi test koj pokazuva rana bremenost. Vakov kje ti pokaze samo so docnenje