Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Зависи колку денови има поминато од последниот однос и колку денови имаш додека да ти дојде мензис....

2. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam nesto.....menzis mi kasni okolu eden mesec i 7 dena no toa mi se slucuvalo i porano nemam redovna mens....kupiv dva testa i gi pravev koga mi kasnese veke 30 dena edniot go napraviv popladne a drugiot navecer no ne vo isti den i dvata bea negativni....nikako nne sakam da sum bremena ve molam kazete mi dali e mozno da se lazni rezultatite... inaku nemam nieden simptom na bremenost

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Имаш два негативни теста. Ако толку не си сигурна во нив, посети гинеколог. Плус кажуваш дека немаш редовна менструација, а од друга страна не кажуваш дали си имала однос кој би го ставила во групата на ризични.

На Lola122 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    da imav nezastiten odnos so decko mi no me interesirase dali moze i dvata testa da mi pokazat lazen rezultat no sepak utre zakazav kaj ginekolog pa ke vidime sto ke iskoci....

[mod-kirilica:3p40cvrg][/mod-kirilica:3p40cvrg]

5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    тестовите за бременост се 99посто сигурни,па и два пати негативен,не би требало да си бремна,но секако гинеколог треба да посетиш најмногу заради тоа што сепак ти касни повеке од месец,знаци ако не е бременост тогаш е нешто друго,мора да се провериш.

6. Smea

Smea Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам доколку би знаеле:треба да ми дојде на 4 април ми доаѓа на 30дена обично,последниот однос ми беше на 24 март,а јас правев тест на 28 март ми излезе негативен.Денес направив друг тест прибидејќи овие 3 дена многу ми се гади и ме боли желудникот дури,втората линија излезе бледа но сепак видлива по малку.Прашањето ми е дали да почекам усте една недела за да направам друг.

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    За најверодостојни резултати би требало тестот да го направиш 2 недели после односот или уште веќе први-втори ден како ти доцни.
    На 28ми март тешко дека би ти покажал ако си бремена. Најголеми се шансите да излезе негативен, а немора да значи дека не си бремена. Како и што ти покажал негативен, немора да значи ништо...
    А исто и тешко дека за 1 недела ќе имаш симптоми на бременост како што е гадењето. Тоа ти е сигурно психата.

Јас би ти препорачала да почекаш уште 2-3 дена. Направи нов тест и ако ти излезе пак 2рата линија, правец гинеколог.

И уште нешто што гинеколог ми има кажано. Тестовите за бременост се 99% точни. Сепак тие можат да покажат неточна негативност, да не излезат двете линии а да си бремена. Ама мноооогу тешко да покажат неточна позитивност, т.е да ти излезе позитивен, а да е неточен.

На Cvet Cvet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не сакам да те пласам али на тестот ако се покаже 2 линија тогас тестот е позитвен усвари си бремена може да даде лажен негативен ама лажен позитивен никогас

совет оди тркни утре до лабароторија и провери си преку крвта

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

бледа втора линија значи бременост 100%. но ако сакаш да си посигурна оди на гинеколог. позз

10. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    и јас мислам дека колку и да е бледа.....има втора линија.Аи се согласувам дека лазно негативен може да е тестот,а лажно позитивен......не верувам....

11. Smea

Smea Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ќе почекам уште 2-3 дена за нов тест,какви и да се резултатите ќе ве известам.Ви благодарам за советите.

12. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и мене кога направив прв пат ми излезе бледа втората линија ... па сирота јас секој ден си правев тестови од возбуда.. и на крај еве го во мене ми мрдка по малку :)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stojka50

stojka50 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    bravoooooo cestitkiii a kolku vreme praevte bebence so soprugot?

14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    па мислам дека беше околу 1 месец :)

15. ivanazbuneta

ivanazbuneta Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    sakam da ve prasam gi imam site simtomi na bremenost no dve nedeli se pominati od nezastiteniot odnos mozam li test da napravam sega ili treba da cekam ushte ?

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Можеш веќе да направиш тест. 14 дена се доволни за да покаже резултат. :)

17. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    здравооо да си се олеснам и јас :) имавме однос со мажот ми пред две недели и тој сврши во мене но одма отидов до веце јас, прв пат така имавме однос секогаш се пазевме али ете ....требаше да добијам на
    31 март така 1 април ама не добив а ги имав сите симптоми на пмс градите ме болеа така мозолчиња ми се појавија нервоза :) :) ама не добив еве 4ти ден пред два дена напрајвив тест беше негативен, а денес направив излезе позитивен незнам што да верувам .... :^) утре веднаш заминувам на гинеколог да ми потврди .... :) па кажете ми ако има некој случај вака да знае ... :) поззз :*

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Епа штом ти излезел позитивен тогаш бремена си, честитки :) но сепак треба и потврда од гинеколог нели,за посигурно.

19. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    да сакав да си проверам дали сум сигурно и отидов до на гинеколог и ме гледаше на ехо али не можеше да види дали сум....можеби е рано бидејќи ако сум бремена сум 1-2 недели и незнам дали е доволно за да може да се види на ехо... сеуште немам добијано ќе почекам уште една недела па ако не добијам уште еден тест и на гинеколог :) баш би сакала да си имам бебче :) поззз

20. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Штом тестот ти бил позитивен сигурно си бремена, а како те преглега на ехо докторот вагинално или преку стомак, ако те гледал преку стомка може и да не се види, јас лани исто така направив тест и покажа позитивен и трк на гинеколог другиот ден и прво докторот ме прегледа преку стомак и не се гледаше па потоа вагинално и ми потврди бременост и сега имам прекрасна ќеричка од месец ипол. Така да среќно бремена си :inlove: