Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Зависи колку денови има поминато од последниот однос и колку денови имаш додека да ти дојде мензис....

2. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam nesto.....menzis mi kasni okolu eden mesec i 7 dena no toa mi se slucuvalo i porano nemam redovna mens....kupiv dva testa i gi pravev koga mi kasnese veke 30 dena edniot go napraviv popladne a drugiot navecer no ne vo isti den i dvata bea negativni....nikako nne sakam da sum bremena ve molam kazete mi dali e mozno da se lazni rezultatite... inaku nemam nieden simptom na bremenost

3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Имаш два негативни теста. Ако толку не си сигурна во нив, посети гинеколог. Плус кажуваш дека немаш редовна менструација, а од друга страна не кажуваш дали си имала однос кој би го ставила во групата на ризични.

На Lola122 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    da imav nezastiten odnos so decko mi no me interesirase dali moze i dvata testa da mi pokazat lazen rezultat no sepak utre zakazav kaj ginekolog pa ke vidime sto ke iskoci....

[mod-kirilica:3p40cvrg][/mod-kirilica:3p40cvrg]

5. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    тестовите за бременост се 99посто сигурни,па и два пати негативен,не би требало да си бремна,но секако гинеколог треба да посетиш најмногу заради тоа што сепак ти касни повеке од месец,знаци ако не е бременост тогаш е нешто друго,мора да се провериш.

6. Smea

Smea Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам доколку би знаеле:треба да ми дојде на 4 април ми доаѓа на 30дена обично,последниот однос ми беше на 24 март,а јас правев тест на 28 март ми излезе негативен.Денес направив друг тест прибидејќи овие 3 дена многу ми се гади и ме боли желудникот дури,втората линија излезе бледа но сепак видлива по малку.Прашањето ми е дали да почекам усте една недела за да направам друг.

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    За најверодостојни резултати би требало тестот да го направиш 2 недели после односот или уште веќе први-втори ден како ти доцни.
    На 28ми март тешко дека би ти покажал ако си бремена. Најголеми се шансите да излезе негативен, а немора да значи дека не си бремена. Како и што ти покажал негативен, немора да значи ништо...
    А исто и тешко дека за 1 недела ќе имаш симптоми на бременост како што е гадењето. Тоа ти е сигурно психата.

Јас би ти препорачала да почекаш уште 2-3 дена. Направи нов тест и ако ти излезе пак 2рата линија, правец гинеколог.

И уште нешто што гинеколог ми има кажано. Тестовите за бременост се 99% точни. Сепак тие можат да покажат неточна негативност, да не излезат двете линии а да си бремена. Ама мноооогу тешко да покажат неточна позитивност, т.е да ти излезе позитивен, а да е неточен.

На Cvet Cvet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    не сакам да те пласам али на тестот ако се покаже 2 линија тогас тестот е позитвен усвари си бремена може да даде лажен негативен ама лажен позитивен никогас

совет оди тркни утре до лабароторија и провери си преку крвта

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

бледа втора линија значи бременост 100%. но ако сакаш да си посигурна оди на гинеколог. позз

10. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    и јас мислам дека колку и да е бледа.....има втора линија.Аи се согласувам дека лазно негативен може да е тестот,а лажно позитивен......не верувам....

11. Smea

Smea Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ќе почекам уште 2-3 дена за нов тест,какви и да се резултатите ќе ве известам.Ви благодарам за советите.

12. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и мене кога направив прв пат ми излезе бледа втората линија ... па сирота јас секој ден си правев тестови од возбуда.. и на крај еве го во мене ми мрдка по малку :)

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stojka50

stojka50 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    bravoooooo cestitkiii a kolku vreme praevte bebence so soprugot?

14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    па мислам дека беше околу 1 месец :)

15. ivanazbuneta

ivanazbuneta Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    sakam da ve prasam gi imam site simtomi na bremenost no dve nedeli se pominati od nezastiteniot odnos mozam li test da napravam sega ili treba da cekam ushte ?

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Можеш веќе да направиш тест. 14 дена се доволни за да покаже резултат. :)

17. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    здравооо да си се олеснам и јас :) имавме однос со мажот ми пред две недели и тој сврши во мене но одма отидов до веце јас, прв пат така имавме однос секогаш се пазевме али ете ....требаше да добијам на
    31 март така 1 април ама не добив а ги имав сите симптоми на пмс градите ме болеа така мозолчиња ми се појавија нервоза :) :) ама не добив еве 4ти ден пред два дена напрајвив тест беше негативен, а денес направив излезе позитивен незнам што да верувам .... :^) утре веднаш заминувам на гинеколог да ми потврди .... :) па кажете ми ако има некој случај вака да знае ... :) поззз :*

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Епа штом ти излезел позитивен тогаш бремена си, честитки :) но сепак треба и потврда од гинеколог нели,за посигурно.

19. deprimirana

deprimirana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    да сакав да си проверам дали сум сигурно и отидов до на гинеколог и ме гледаше на ехо али не можеше да види дали сум....можеби е рано бидејќи ако сум бремена сум 1-2 недели и незнам дали е доволно за да може да се види на ехо... сеуште немам добијано ќе почекам уште една недела па ако не добијам уште еден тест и на гинеколог :) баш би сакала да си имам бебче :) поззз

20. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Штом тестот ти бил позитивен сигурно си бремена, а како те преглега на ехо докторот вагинално или преку стомак, ако те гледал преку стомка може и да не се види, јас лани исто така направив тест и покажа позитивен и трк на гинеколог другиот ден и прво докторот ме прегледа преку стомак и не се гледаше па потоа вагинално и ми потврди бременост и сега имам прекрасна ќеричка од месец ипол. Така да среќно бремена си :inlove: