Мене во Битола ми земат 500ден.. А во авицена можно да е поскапо + ако си Скопје, би требало 700-900ден
Ме интересира вашето мислење во случај да стеимале вакво искуство ☺️ Имавме однос на 1ви овој месец, тогаш ми беше плоден ден, но не сврши во мене. Требаше да ми дојде на 16ти, но вчера направив тест sure check со прва урина и беше негативен. Се на се ми доцни 3 дена, но симптомите за пмс ( болки во градите посебно) што ги имам секогаш пред да ми дојде сега ги немам. Инаку имам одбивност спрема одредена храна а спрема некоја лакомост, во текот на денот имам мачини и имав и несвестица пред недела дена. Дали има можност тестот да е лажно негативен? Поздрав!
Здраво девојки. Пред некое време случајно прочитав за домашниот тест за бременост, со мокрење во чаша со сода. Пред некое утро ( после 4дена доцнење ) го направив и содата пенеше. Направив друг тест подоцна кај гинекологот и испадна позитивен. Содата реагира може најбрзо од сите тестови, па би го препорачала тој начин на проверка посебно ако сте нестрпливи Воедно во чашка се става лажичка сода и се мокри во неа. Доколку нема реакција значи дека не сте бремени, во спротивно содата почнува да пени и урината станува како пиво.
Болки во долниот дел на грбот, болки во долниот дел на стомакот, не редовни главоболки,ненаспиеност а и мачини, но не се проследени со повраќање.
Здраво.јас сега пробав со сода незнам како треба да изгледа меѓутоа имаше реакција маалку пенеше.пробав и со вода да видам разлика и немаше никаква реакција... А утрово имавме односи и премногу ме болеше стомакот едно 2 саати отпосле.ме сечеше долниот дел на стомакот и накај јајниците накај матката...
Здраво феминки, имам едно прашање. Последната менструација ми беше на 04.10, имав незаштитен однос на 19.10. меѓутоа имам нередовна менструација. Кога би било најдобро да направам тест за бременост и кога се појавуваат првите симптоми?
Jas go napraviv ovoj test so soda so prvata utrinska i penata samo sto ne istece od caskata i podocna go povtoriv testot so vtorata mokraca i nisto ne se sluci a mi docnese ciklusot 2-3 dena bidejki seuste ne dobiv naredniot den napraviv test koj pokaza edna crticka sega mi e veke 6 ti den kako mi kasni a nemam nikakvi simptomi na menstruacija... inace imav nezastiten odnos za vreme na plodni denovi na 4 i 6 ti oktomvri
Девојки после колку време би покажало точни резултати преку крв и после колку време на тест за бременост.фала однапред
На тест со ден, два доцнење мора да покаже, а преку крв и порано.. зависи кога настанало оплодувањето, ако знаеш точно кога било и за 7-10дена од односи и преку крв и на обичен тест (но оние поскапите што се за најрано покажување) би покажало..
тестот ми покажа поз резултат една недела пред да добијам циклус но едната црта послаба излезе но сепак позитивно
Извинете јас малку касно видов дека сте пишале, најпрвин ми земаа брисови, потоа ме прегледаа на ехо во ред беа јајниците, не бев трудна(среќа) и ми кажаа дека ми е од стрес или хормонално. Добив после 3 дена, се на се 14 дена каснење.
Здраво девојки, баш вчера ве читав на оваа тема и се мислев кога ке се израдувам и јас на двете цртички. Ми доцнеше 3 дена и бидејки со мм работевме на случајот бебенце, отидов и зедов тест. Се мислев дали да чекам до утрото ама не издржав и го направив и две убави јасни цртички. Ја искористив идеата hi daddy и така му кажав на мм. Денес ке ги израдуваме бабите и дедовците.
deneska pravev test za bremenost onoj od 45 denari i izleze pozitiven...sto mislite tocen li e..fala zenski
Нема врска колку пари е тестот , сите тестови работат на ист принцип , ако си трудна тест и од 30 денари и од 300 денари ќе покаже. Честитки и со лесно