Znaci prasanjeto e dali moze da bide lazno negativen 19 dena posle odnosot!Apceto i menstruacijata trgnete gi nastrana.?Moeto prasanje e dali test Self Clear moze da dade lazno negativen rezultat 19 dena posle odnosot iako e napraven so prvata utrinska mokraca?
Добро, 100 пати ти одговорија аман.. Ако не веруваш на тестот, оди во амбуланта, ќе ти земат крв и ќе ти кажат. Може да биде лажно негативен секој тест, шансите не ги знам конкретно ама се минимални.. 2-3% можеби И не. Не може да ги оставиме на страна менструацијата и апчето. За тоа се тие, нели?! За да се водиме според нив.
@mary123101 Дај кажи кај живееш ќе дојдам со тест и напрај го утре ти се молам. А биле, а не биле 150 денари ако толку ти е за точноста на тестот оди испитај бре преку крв. Господи боже
Denes pravev test za bremenost preku krv sega mi gi pustija rezultatite na mail pisuva bhcg 432,sto znaci toa ne pisuva nisto drugo ,gledam na internet pozitivno znae li nekoj kako da presmetam koja nedela sum bremena po rezultatot ili treba da odam na pregled pa da mi kaze doktor..inaku uste ne mi ni kasni trebase da dobijam utre
http://demetra.rs/index.php/pre-trudnoce/priprema-za-trudnocu/99-beta-hcg-i-njegove-vrednosti.html Овде ги имаш вредностите. Честитки и со лесно!
Здраво , Сакам да ве прашам , со дечкоми имавме однос незаштитени не ми беше плоден ден а и не сврши во мене , барем така мислиме. Менструација добив на точниот датум и ми траеше исто 5 дена како и секогаш , но имам болки во бубрезите, јајниците и стомакот. Купив тест од поефтините ми излезе само една цртичка и тоа мн бледа ама не беше конролната туку Т (поле) а ако се појави само таа цртичка пишеше дека е невалиден тестот., после неколку саати се направија две но разлеани ама на тестот пишуваше после 10 мин тестот се смета за невалиден а . . Потоа купив пак истиот ден sure check и се направи само една цртицка значи беше негативен . Дали е можно да сум бремена? Ве молам пишете ми , мислам дека овој ден ми трае како година . Помошшшшш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вака јас мислам - да почекаш да ти дојдат уште неколку менструации и ако во меѓувреме не почне да ти расте стомакот - значи не си бремена ДЕФИНИТИВНО. Извини вака ама стварно си напорна чоек, кога ќе сфатиш НЕ МОЖЕ да си бремена кога си пиела апче норлево, си имала циклус и си направила тест - негативен.
Фала ви на сите за одговорите, се надевам дека не сум бидејќи добив менструација... Само ме збуна првиот тест и ова што постојано чувствувам болки .
Пак јас... Вчера бев на доктор па ме прати на ехо на стомак кај интернист и направив обични испитувања на крв и урина ,ми рекоа дека имам некоја инфекција и малце песок ,леукоцитите ми биле зголемени. Ако бев бремена ќе се покажеше со мокрачата или..? Многу сум збунета , чекам одговор од вас.
Треба да напоменеш за да шкртнат дека треба тест за бременост да се направи, преку обична крвна слика и мокрача неможе да се види
Ехо на бубрези ти правеа или на матка? ако испитуваш дали си бремена оди на гинеколог, не кај интернист бременост се потврдува на гинеколог или пак со крвна слика баш определно за бременост... хцг хормон се мери
Ехо на бубрезите,матката јајниците. Јас добив менструација и направив еден тест кој беше негативен , но дека сеуште имам болки во стомакот зсто се плашам.