Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од pretty, 16 февруари 2010.

1. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Не ми е првпат да правам тест, ми касни неколку дена, направив тест и десната линија се појави, но и левата ама таа страна беше некако матна, ги имам сите симптоми ко за добивање но мислам дека тестот е невалиден..?

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Две линии се појавиле?? Матна или послабо видлива сеедно, чим има две значи само едно!! :party:

На India му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Повтори го тестот... Ако е бледа значи има бременост.
    А ако е матно во пределот на Т... значи невалиден тест
    Едит: Можиш да прикачиш слика да видиме ;)

На India му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    ako nema eden mesec ne moze da se vidi na obicno eho samo so vnatresno eho moze da se vidi

5. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    treba beta da proveris za da vidis dali si trudnicka nekogas i testovite ne se tocni

6. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    7.722
    Правев тест за бременост во домашни услови. Кога го направиви се обои само една цртка, а сега после неколку време ( отприлика еден час ) гледам има и втора цртка ептен е бледа. Дали тоа значи дека сепак има бременост? Инаку денес ми е 26 ден од последната менструација и доколку има бременост сум 2ипол-3 недели.

7. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Zemi drug test od druga firma.pa kr vidis jas taka prviot pat zemav cur cek dve lini ednata bleda i posle dva dena zemav nekoj drug i odma se pokaza dve lini i si napraiv beta i ispadna tocno

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Тестовите за бρеменост се точни од 5 до 10 минути отκаκо ќе се напρават.

9. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Jas mislam deka sepak ima bremenost,ama ete naoravi i drug za nekoj den

10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Последен пат кога останав бремена по 5 мин имаше само една црта после половина час имаше и втора едвај се гледаше
    Преку крв ми потврдија бременост
    И после 3 недели доцнење втората црта ми беше бледа

11. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojkii...so sprugot sw trudime da staneme roditeli I intensivno si rabotime :D...treba da mi dojde na 6 fevruari no bidejki bev mnogu nestrpliva deneska napraviv test za bremenost Self Clear I mi pokaza negativen :( se razocarav skrosssss...a velat deka toj test e najtocen.dali rano go napraviv Testo ili stvarno ne sum bremena...a gradite mi se oteceni,imam boki vo dolniot del na stomakot,glavobolka,poduenost vo stomakot,I boki vo grbot..kazete nekoe vase mislenje ....

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Почекај барем 6ти па повтори го тестот.

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    simptomite za bremenost i za dobivanje se potpolno isti taka da ovie simptomi sto gi imas moze da se za dobivanje. Pocekaj uste nekoj den i povtori go testot, iako self clear pokazuva navodno po 5-8 dena od moznoto zacnuvanje ama ne mora da znaci.

14. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Zdravo devojki,
    I nie probuvame da staneme roditeli samo ima nesto sto me zbunuva pa sakam da slusnam mislenja..
    Mene nikogas vo zivot mi nema zadocneto duri menstruacinata 5 dena porano doaga sekoj mesec.E sega ovoj mesec mi zadocni 2 dena(prv pat vo zivotot)i napraviv test.Na moe golemo razocaruvanje ispadna negativen a naredniot den se pojavi bledo rozeva menstruacija a voopsto nemav bolki kako voobicaeno sto imam koga dobivam.Deneska vtor den kako imam dobieno isto slabo,samo bledo i cudni bolki vo stomakot imam voopsto ne me boli kako porano.
    Neznam sega sto da mislam testot negativen ispadna,a docnese ova,dojde ama voopsto ne e kako prethodnite menstruacii..neznam.
    Ke mora da pocekam da prestane pa da odam na lekar.
    Sto mislite vie?

15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Па и немора да чекаш,направи тест преку крв ќе ти покаже дали има нешто. :)Среќно!

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Оди на гинеколог доколку не добиеш убаво, а за доцнењето за се има прв пат.. желбата за бебе прави мал стрес со тоа исчекување, па може и од тоа да ти доцни. Тестовите на толку доцнење се обично 100% точни. Дај боже да имаш и доцна зачнато, па затоа бил тестот негативен, но ако убаво прокрвариш си добила сепак...

17. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60

Neznam,po moi presmetki na 19.1 mislam deka imam zacnato,menstruacija imam dobieno no mnogu,mnogu porazlicna od dosegasnite.Nikogas vaka ne sum se cuvstvuvala..
    Dali e mozno da imam zacnato i pokraj dobivanjeto menstruacija?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Па сум чула за такви случаеви, но покрај негативниот тест не е можно. Еве и јас се обидувам од Август за второ бебе, последните две менструации ми се многу чудни, малку ми тече.. првиот ден црно кафено имам, па ич немам еден ден, па тек трет ден ми протекува црвено но не многу...

19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Со оскудно крварење секоја втора веќе е бремена.Еве јас сум сведок за моја другарка ппред неполна година и дојде редовна значи со нормално крварење,тек наредната кога и доцнеше 7ма недела ја стегна желудник напраи тест и на гинеколог.Тој и вика нема шанси да ти била овична помалку сигурно ти течело,другарка ми вика не бе нормална си беше..Се има...Затоа ако на 19.01 се случило тоа,поминати се 17дена..Преку Бета би покажало..Јас вчера правев на 14ти ден после денот што мислам дека сум зачнала но негативен..Затоа Бета една и ќе видиш дали била вистинска или лажна менс. :) Ти држам среќа.

20. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    И мене последната менструација пред да останам бремена ми беше таква чудна и по малку и малку траеше и наредниот месец не добив.... и уште не ми стана јасно зошто тоа беше така :)