Mozno e, zatoa e najdobro so prva mokraca ili pa pred da go pravis testot ne treba da pies mnogu tecnosti i 4 sati da ne si pojdena vo wc ako e mozno i poveke. Povtori utre sabajle so prva mokraca ili pravi beta. So beta sigurno ke ti pokaze posto veke ti docni 2 dena. So sreka i daj boze da e pozitiven utre sabajle drugiot test, ti posakuvam da ne ti dojdi 9 meseci @Filel
Благодарам мила . Па имав испиено повеќе течности се надевам дека е поради тоа . Утре сабајле ако немам добиено ќе направам со прва мокрача. Туку во аптека ми дадоа еден Fruhtest , некој германски бил демек многу бил точен па планирам сабајле него да го направам . Го има ли некој користено ?
женски едно прашање тест направен 18-9 дена од последниот однос , ама направен е попладне а немав мокрено само час ипол можно ли е да е лажно негативен? со првата бременост направив тест во 5 попладне си покажа позитивно ама немав мокрено едно 3 часа..
mnogu retko dobivam jas, nekolku pati godisno, toj problem si go nosam od pred prvata bremenost, problemi so hormoni pcos i ne se resi iako rodiv dete, zatoa nemozam da se vodam po ciklusot. se nadevam tocen bese testot ne sum spremna za uste edno detence
Ако си го направила тестот 18-19 дена после последен однос, би требало да биде точен. HCG почнува да се лачи две недели после оплодување.
znam mila..samo me jade misla deka koga go napraviv nemav urinirano samo cas i polovina..ke napravam uste eden denovive nema sto drugo..
Јас направив тест за во секое време, едната црта беше мн јака, др црта беше со мн бледа боја но сепак беше видлива. Позитивен или негативен?
Е немам, го фрлив. Претпоставував дека е позитивен ама сакав да проверам дали е во ред што едната линија беше толку бледа во спордба со другата.
Направив тест на 13 ден од денот кога имав односи, покажа негативен. Ми доцни 1 ден, можно е да не е точен?
@lost123 иако ти знаеш когаси добила и отприлика когати бил ризичниот однос, сепск не знаеш кога точно настанало оплодувањето евентуално, па верувај 24 часа плус/минус играат голема улога за тест. И јас имав два негативни тестови а синко еве го до мене лежи Почекај, мене тек на 7+ дена доцнење ми покажа =