Ти благодарам фана на честитките И јас имам слушнато пофални зборови за сите доктори од орд Коруновски, има некој броеви на нет па ќе закажам после прегледот во систина. Се надевам и јас дека се ќе биде во ред до крај
Честитки, со лесно да ја износиш бременоста За доктор неможам да ти препорачам зошто сум од Битола.. Поздрав
Кaј сите вo oрдинaцијa Кoрунoвски имaм иденo и сaмo пoфaлни збoрoви имaм , a сегa се oдјaвив oд кaј нив и се префрлив кaј Сузaнa Кoстoвскa вo Тaфтaлиџе имa свoјa oрдинaцијa ,мнoгу е чистo и нoвa oпремa имa , истo кaкo и кaј Кoрунoвски , кaј нив единственa мaaнa е тoa штo ќе се убиеш oд ѕвoнење зa дa зaсaжеш преглед , a aкo сaкaш нештo убрзo немaaт термини , две недели ќе требa или месец унaпред дa зaкaжеш , aкo пoјдеш нa незaкaжaнo ќе се изнaчекaш. Сузaнa oбјaснувa и пoсветувa мнooгу внимaние и внимaтелнa е , истo и Снежaнa вo oрдинaцијa Кoрунoвски . (извинете нa пoстoв штo е нaдвoр oд темaтa , сaмo спoделив искуствo )
Девојки, направив тест 5 дена пред терминот за добивање (имам редовен циклус на 29 дена) и покажа негативен. Тестот беше clear safe кој давал резултати 5 дена по можното зачнување. Дали постои можност да е лажно негативен?
Најдобро почекај си до терминот за циклус па ако не добиеш повтори го тестот. Така мислам дека е 99% сигурно доколку е исправен тестот.
Здраво, Би сакала да прашам, направив тест преку крв за бременост после 40 дена од односот кога го имав (меѓу тој период еднаш добив но не ми траеше како вообичаено некако ми беше прекратко и ми доцнеше). Бидејќи не ми беше како предходно направив тест преку крв. Малце таа што ми земаше крв ме збуни па сакам да прашам дали е ова тоа бидејќи прв пат правам. Фала
Ме интересира дали било кога во текот на бременоста, може да се направи тест за бременост на урина и дали резултатите се точни. На пример ако направиш во 8-9 недела на пример или подоцна дали ќе покаже позитивен резултат? (Не е за мене лично ) Фала
Чим има бременост, во било која недела да се направи тест ке биде позитивен.. особено натака 6+ недели веќе нивото на хцг е зголемено па ке покаже. А 8,9та па обавезно ке покаже
Дали сте користеле од овој тип на тест? Бидејќи и контролната линија е многу светла, се смета за валиден?
Мојот првиот беше ваков ама оти мн рано па за 4дена го пофторив и беше поцрвена.. ама по крв нема да згрешиш сигурно.. држам среќичка
Наксигурно ти е преку крв. Направи си за да си мирна. Има бледа линија, ама па и чудно разлевање. за висока бета
Сегс дадов крв. Па ке видиме откако убаво се исуши се гледа тенка побледа линија. Има ли врска што покасно се гледа таа линија