Женски чудно ми е малце можно ли е , вчера само што ми заврши менс. И денес почнав со тестовите за овулација знаци за неколку дена ке имам овулација .. некако многу бргу ? ?
Ехеее. Рано е сеуште за овулација Цртките треба да бидат исти во интензитетот на бојата. Ќе поминат денови дур стане и другата жар црвена
Па добро.. Можеби месецов ќе имаш порана овулација. Можно е и тоа. Следи секој ден и ќе видиш. Со среќа
Може бледа линија да имаш и од кога ке ти помине овулација. Ке приметуваш утре за нијанса ке биде потемна,па кога ке се изедначат и кога втората цртка ке биде потемна од првата тогаш ке бидете активни . А и јас имав рана овулација,одма после циклус така беше 10ти 11ти ден не паметам. И оп бебе. Ти посакувам успех.
@Miiaaa98 и моите тестови од кога ќе ми заврши се со позабележителна линија, па станува посветла и како наближува овулацијата, пак почнува да темнее. Овој тест ми е од 12-ти ден, а овулацијата ми беше наредниот ден, потврдено и со други симптоми. Значи, тестот е позитивен кога ќе бидат линиите вакви, тест линијата потемна или барем со иста боја како и контролната. Тестирај се и постирај, ќе ти помагаме колку знаеме и можеме
Фала многу срцки , ке продолжам да направам секој ден , не ги фрлам ги лепам на тетратка за да ги видам линиите фала уште еднаш
Јас ја имам и апликацијата Glow, имаш опција да ги фотографираш тестовите и она автоматски ти кажува кога е негативен, позитивен или пик и според тоа ја пресметува овулацијата. Фотографиите од тестовите ти остануваат, си ги имаш за секој ден, од секој месец, да знаеш ако ти досади да ги лепиш
Јас имам 2 исти линии ама и двете бледи некако во споредба со тестот погоре или? И ми се изјасниа после 15тина минути, незнам дали е позитивен?
Феминки, денес направив тест за овулација, 14 ден од циклусот ми е. Што значи тестов, пишува дека е позитивен. Дали овулирам денес или за 2 дена?
Синоќа имав односи. Или нема врска тоа Знам дека во ваква ситуација може да трескам со прашањава, ама желбата за бебче е преголема. П.с. За прво бебе пробуваме.
дента пред овулација и дента на овулацијата се најголеми шансите за зачнување, ама не мора само тие денови да пробувате, јас на пример имав односи 5,6 дена , кога апликацијата покажува плодни денови. Јајце клетката седи во тубата 24 часа откако ќе настане овулација и чека да биде оплодена така да обавезно и денес имајте односи за да ви бидат повисоки шансите. Среќно
Од каде може да се купат тестови за овулација кај нас? Не сакам од нигде да нарачувам моментално од странство.
Никогаш до сега не сум имала болна овулација ама еве вејќе 2 пат толку боли. Толку зголемрн исцедок и болка ненормална . Како да се справсм до ова ?