Непосредно пред овулација се појавува. Кај мене траеше и за време на овулацијата и ден-два после неа.
Според должината на циклусот, од различен ден се почнува. Имаш табела внатре во упатството за употреба.
Ми се разлеа цел тест. Залудно го правев. Фали премалку мокрача ставив не знам. Упатство во тестовите нема колку тррба да се стави мокрача. Помош
Нема да ставаш мокрача на него, туку ќе го потопиш во чашка со мокрача 5-10 секунди. Обележано ти е до која граница да ја потопиш тест лентата со ознаката max.
Ајде , од поискусните . Фали ми поминала овулацијата или доаѓа? По апликации вчера ми беше ,а по GLOW денес ,утре и задутре најголеми шанси. Хелп
Сéуште не е ни близу до позитивен и за жал не можеме да знаеме дали си имала или тек ќе имаш, затоа што ваков може да биде и пред и по овулација. Кој ден ти е и колку ти трае циклусот вообичаено? Се препорачува тестови да се прават неколку дена по ред, само еден ништо не значи, па макар и позитивен да е, оти некои циклуси може да е позитивен и неколку дена по ред. Пожелно е да се следат и другите знаци за овулација: фертилен секрет, зголемена желба за секс, овулаторна болка итн. Значи, освен да се тестираш и наредните денови и да ја следиш линијата дали ќе темнее, во моментов не можеме да ти помогнеме повеќе.
Ja sledev ovulacijata nekolku dena. Testivite se naredeni prv vtor tret den i denes cetvrti test. Kaj cetvrtiit test controlnata linija e mnogu posvetla za razlika od vtor i tret den kade sto e dosta jaka. Dali toa znaci deka plodni mi bile vtor i tret den ? Odma od koga zavrsuva ovulacijata testot e so posvetla boja ? Moze nekoj poiskusen da mi pomogne, prv pat go pravam ?
Вчера и завчера си имала позитивни тестови, тоа би значело дека 12-24ч после последниот позитивен тест ти би требало да овулираш.
Vcera onaka od ljubopitstvo napraviv test povtorno i pak nekako mi izgledaat so jaka boja dvete crticki. A prethodniot denovi testovite 4 i 5 see vekje so slaba boja. Moze povekje pati vo mesecot da pojavuva vaka i zosto e toa taka ? Znae nekoj ? Blagodaram
Devojki zdravo. Koj e ovoj test za ovulacija ili da mi preporacate nekoj drug od koj ste zadovolni? Imam oview koristeno ali sakam da kupam nekoj podobar.
Devojki zdravo, dali na nekoj mu se slucilo slicno so testovite ako ima iskustvo da mi spodeli. Gore gi imam sliknato.