Od koja apteka gi kupuvate ovie kako na slikata so prozorce? Vo aptekive kaj so prasav samo oview gi ima a sakam da promenam.
I mene mi licese na toj ali negde po forumive mi iskoci kako test za ovilacija. Sakam nekoj posiguren test da kupam.... koj ima dobro iskustvo so nekoj od testovite ve molam za preporaka.
Ме интересира како функционираат овие тестови, прашав во аптека немаше... Од кои денови почнавте со користење?
Ако те стимулира матичниот со кломифен, ќе те прати преку еден ден на ехо и тој ќе ти каже кога би ти настапила овулација, според големината на фоликулот/фоликулите. Инаку ги има во сите аптеки (барем треба да ги има) и во упатството пишува од кој ден се користат (тоа зависи од должината на циклусот). Инаку се прави со урина (не прва), туку во текот на денот. Претходно неколку часа не треба да пиеш вода, за да биде поконцентрирана урината. Со тестот се детектира ЛХ, која е највисока пред да настапи овулација (барем кај жени со нормален хормонален статус, за кај пцос не знам). Тестот е позитивен кога тест линијата е иста или потемна од контролната линија.
Pocni porano da gi pravis da da vidis od koga kje pocne da zatrmnuva test linijata vo isto vreme sekoj den. Jas navecer gi pravam.
Девојки од која аптека ги купувате тестовите за овулација? Денес прашав во Еурофарм ама ми рекоа дека не ги произведувале повеќе.
Пишував во поддршка, па ај таму да не ја полнам темата со моите тестови. Сега правев уште еден тест, мислам дека е позитивен ?
И јас мислам дека овој е позитивен, исти се цртките,кај и да е ке настапи овулација, good luck Иначе дај Боже веќе да не ти требаат, ама во случај ако купуваш пак од нет гледај розово да биде кај што има зелено, мн се добри
Денеска дури 3 направив Ама кај овој се приметува дека се исти цртите. Дај Боже мила да не ми требаат други, инаку овие не се од интернет. Маж ми ги купи сам, па тој ги има бирано
Секој ден Правев и јас сабајле и мојот е со такви црвени цртки, заедно ќе чекаме овој месец позитивен тест.
Дај Боже мила да се радуваме на новогодишно подароче Кај мојот тест мислам дури првата црта сега за нијанса е потемна од контролната. Стварно незнам што да правиме, претходните пати секој ден имавме односи, сега велиме ај секој втор ден. Прочитав дека наслабувала спермата од секој ден Мада кога треба да биде ќе бидне и од еднаш.
Точно, мора да биде за нова година Кај секој е различно само еден ја прави работата ама кога ќе сака...
Женски денес го правев на 5 ден од циклус знам дека уште не е позитивен јас имам циклус на 29 ,30 дена ваљда ќе имам порано овулација што мислите секој ден ќе се тестирам