Zdravo devojki, mi docni 7 dena no poradi toa sto imav kako bel proziren isecok napraviv test za ovulacija i rezulatot moze da go vidite podole. Napraviv i test za bremenost, no e negativen. Prasanjeto mi e dali ova se racuna kako pozitive test za ovulacija? Dali bas sega treba da imame so mm odnosi za mozna bremenost ili nesto rezultatot znaci poinaku? Dokolku nekoj moze da mi dade sovet bi vi bila blagodarna.
Mila ova ti e pozitiven test za ovulacija denes utre i drugiden da si rabotete na slucajot pa...sreknoooo
pa mozebi si nemala ovulacija prethodniot mesec ili nesto so hormonite si imala mozebi poremetuvanje pa zatoa ti docni i sega eve ke si imas ovulacija rabotite si na slucajot , i sekako najubavo poseti si ginekolog toj najubavo ke ti kaze, jas tolku bi mozela a kazam
Здраво сакав да ве прашам еве го мојот тест за овулација од денес,позитивен и тоа со тест линијата потемна од контролната,прашањето ми е кога е нсјдобро за зачнување сега кога е вака линијата денес да се има односи или како што викаат два дена пред и два дена после овулацијата? (Ако е така ние имавме и вчера и пред три дена) сакав да знам дали сега моментално да апстинираме два дена или денес треба? Како се шансите поголеми?
Треба и кога е темна и наредните ден-два потоа. Најарно од завршување на менструација на 2-3 дена да се има односи. Не се потпирај само на тестовите, особено ако правиш само еднаш во текот на денот. Позитивен може да значи и оти овулацијата поминала веќе или е во тек, па да ги испуштите најповолните денови.
Ги правев тестовите за овулација прв пат, почнав од 10ти ден и сега е 13ти мислам дека е веќе позитивен тестот, некој што ги е правел да ми каже дали сум во право?
Каде има да се купат вакви тестови и која им е цената? Гледав од на али ама не знам дали се точни за да ги порачам..
Здраво Земав тест за овулација Oview е сега ме интересира како да пресметам времетраењето на циклусот,сега циклусоѕ што ми заврши ми беше од 2ри до 6ти јуни и кога да почнам со тестовоте? гледав во упатството ама не се снајдов нешто.
Zdravo nova sum vo grupava pa sakam vase mislenje za prv pat pravev tes za ovulacija pa pocnav od 10tiot den pa do 16 tiot pa sakam vase mislenje sto i kako?
Тестот со бр.2 покажува пик, ако тоа е на 11 ден, значи овулација си имала 12 или 13-ти ден. Некогаш ваков тест имам и на самиот ден на овулација или веднаш штом помине, зависи од тестовите. Краток ли ти е циклусот? Ако е така, според тестовите овулацијата ти е помината и нема потреба веќе за тестирање.
Не мислам на должина на менструација, туку на колку дена ти доаѓа, од првиот ден кога ќе добиеш до следното добивање. Колку порано е овулацијата, толку е пократок циклусот и обратно.
Позитивен е нели? И на апликацијата ми покажува денес плодност. Може уште денес да се фрлиме во акција? Ние секој ден сме во акција бидејќи не знаев дали ќе се снајдам со тестовите.