Здраво девојки.По 8 месечен обид за бебенце сеуште немам никакви позитивни резултати.Бев на гинеколог и имав 2 фоликули од 10 и 12мм,ми кажа да пијам Ovunorm и фолна по 1 на ден.Последна менст. ми беше на 14.08 па би сакала совет кога би можела да земам тест за овулација и плус ако може некој ваш совет за побрзи позитивни тестови.Убав ден на сите и извинете на долгиот пост
Кај мене од вакви бледи до многу потемни може да станат за еден ден и следниот се позитивни. Така да не мора да значи оти е прерано.
Последна менст. на 14.08,понекогаш чувствувам како гадење и мали болки во стомакот,но вчера и денес приметив кафеав исцедок.Пијам овунорм,фолна и вит.Ц. Дали е овулација и дали некоја има исто искуство како моето.(По 8 месечни обиди за бебенце, сеуште нема позитивни резултати)
13ти ден од циклус ми е, обично на 30 31ден добивам ама месецов многу рано некако овулацијава, значи денес утре најплодни денови ми се така?
Сеуште имам 2 цртки на тестовите, бледи ама ги има, што значи тоа? п.с. ми се појави ко крем бело прање. треба да (не ) добијам в сабота. мислење?
Ако е бледа едната цртка значи е негативен,само кога се двете жар црвени и кога тест линијата е поцрвена од контролната е позитивен
Речиси секогаш ќе има црта бидејќи лутеинизирачкиот хормон (LH), постојано се лачи, но во помала концентрација од онаа која предизвикува овулација. Секогаш се зема првиот позитивен тест како знак дека ќе настапи овулацијата, после него тестовите се ирелевантни, па макар и секој ден да се позитивни.
Помината ти е овулацијата, негде после 1ви ти била. Од кога ќе добиеш позитивен тест нема потреба да се тестираш, во следните 12 до 36 часа настапува овулацијата.
Здраво. Ме интересира ваше мислење, дали тестот е позитивен? Според упатството позитивен, но според она што го читам овде, двете линии треба да бидат со ист интензитет на боја. Кај мене C е побледа, T е интензивно црвена. Фала
Уште не е позитивен,треба двете линии да се исто црвени или C линијата да е потемно црвена од Т линијата на пример вака