Дали за позитивен тест се смета само кога контролната линија е со ист или појак интензитет на обојување од тест линијата? Се' останато ( бледа линија, линија посветла од тест линијата) е негативен тест, така ??
Позитивен тест се смета само кога линијата е исто темна како контролната, бледа или слично се смета за негативен. Со среќа
Дали било кои тестови ги скенира? Јас имам од оние класичните тест-ленти што се. Не знаев дека постои ваква апликација, ти благодарам многу. Веднаш ќе ја симнам
Ги скенира сите само ќе пазиш каде е Т линијата, а каде С. На овие тестови што ги правев јас, линиите ги даваше обратно. Да не си ги сменат местата па да испадне позитивен од С линијата.
Супер инфо за апликацијава фала ти не знаев ни јас а кои тестови за овулации најдобро ги покажува? Секако ми завршија па да знам какви да купам хах
Јас купив Ovula, (околу 130 денари, два теста се) во Зегин само тие ги имаа. Прв пат се сретав со вакви тестови и не знам кои се најдобри. Мене овие ми завршија работа, само што ако се тестирав еднаш во денот како што тргнав, немаше да фатам позитивен тест и ќе бев во гооолема паника . @Saba08 ме спаси
Од која фирма има највеќе тестови со пристапна цена и од кој до кој ден се прават тестовите со редовно добивање на 28 дена?
На Oview тестовите имаш 5 тестови во едно паковање кое што чини 348денари во Зегин. На Ovula тестовите имаш 2 тестови во едно паковање кое што чини 124 денари во Зегин. За овие јас знам, а и само овие ги имаа Зегин во моментот кога бев. Размисли си кое ти е поисплатливо. А, за прецизноста на тестовите - мислам дека и на двата им е иста. Во упатството на тестовите има табела на која пишува во кој ден да почнеш да се тестираш според траењето на твојот циклус. Мој совет ти е да не се тестираш само еднаш во денот, оти можеш да ја испуштет овулацијата. Среќно, па сподели ни искуство со тестовите.Секако ако сакаш
А, да ве прашам........ Дали некоја од вас го користела Микроскопчето на Maube Baby за одредување плодни/неплодни денови ? Да сподели мислење и какво е вашето искуство ? Дали ви завршило работа?
Фала тии, ептен убаво објаснето. Јас се породив пред година дена ама сега сакам да видам кои денови ми се за овулација зошто имам некоја тапа болка пред да почнат плодни денови и ќе ми потече розово и после е добро. Бев на гинеколог ми кажа декасе е супер нема цисти уред наод, па ми останува само ова да видам . Али секако штом ги земам ќе испитам па ќе споделам искуство