Тестови/ленти за овулација. Мислам околу 300ден 5 теста. Ама не ме држи за збор. Сесил како што кажа микроскопчето е поиспчатливо. Околу 1200ден е мислам. Со неограничена употреба.
Jas si gi porachav bmn ebay 50 testovi za ovulcija i 20 za bremenost. Okolu 10 dolari . Kaj da e kje stignat . Kje vidam dali se Ok .
Во периодот пред првата бременост набавив мониторче за овулација на clearblue. Прилично скапо, плус месечно требаше да се одвојува една убава сума за стапчињата но бев презадоволна и имам позитивно искуство од истиот. После меморирање на основните податоци за последниот циклус секојдневно се внесуваа податоци од типот дали сте имале односи, во кој дел од денот, дали сум добила менструација...и истиот ги меморираше. После неколку циклуси веќе имаше и некоја шема како функционира мојот организам па не мораше секојдневно да користам стапче. Инаку во месечните паковања имаше околу 30 стапчиња со тоа што неколку беа за бременост па во деновите кога се очекува да не дојде тетката да се прави тест за бременост. Потоа го користев и со обратна намена, односно за незаштитен секс кога има ниски шанси за бременост .
во зегин и еурофарм немаат ленти за овулација, го нудат само микроскопот...каде ги наогате oview lentite?
Спојлер: ТЕСТ http://www.ebay.com/itm/One-Step-50...659387?hash=item541a0308fb:g:WSwAAOSwv-NWXruf Изволте
Здраво девојки како сте? Сакав да прашам каде ги купувате тестовите за овулација? Денес прашав во три различни аптеки и немаа.. Поздрав до сите
Здраво девојки..денес купив тестови за овулација..5 се во пакетче од зегин..не баш многу ефтини..е сега јас дека имам апсолутно нередовни циклуси денес на 13ти ден од циклус направив еден...негативен е..е сега треба ли да правам секој ден или секок втор ден? Како сте практикувале?
Ола чикас сакав да питам во врска со тестови за овулација кој има коростено ако може да ми каже...на 13ти ден правев еден тест имаше само слабо бела црта на C linijata.. вчера правев на 16ти ден пд циклус имав и на двете C i T..со тоа што Т беше послаба линијата но тоа значело негативен тест..следниве денови секој ден ли треба да се прави?дали тоа што првиот пат немаше а сеа имаше на Т линија макар и слаба е индикацика дека се приближува овулацијата? Честитки до новите.трудници
Ако е слаба едната линија, тоа значи дека нема овулација но, за во скоро ќе настапи (ако воопшто ја имаш) кога ќе се двете црти исто црвени тоа значи дека наредните 24-36часа се плодни. Со среќа
Тестот за овулација кога ќе биде позитивен, тоа значи дека овулацијата ќе настапи за ден-два. Ајде сега чекаме да пријавиш ||
Јас во аптека сум ги купувала, пет се во едно пакување. Ама одамна беше тоа и не знам во која аптека купував. Не можам да се сетам за цена, околу 250-300 мислам дека беше пакувањето.
Дали знае некој каде се купуваат тестови за овулација и како се користи истиот. Дали се мочнува исто како тие за бременост или не.