Здраво, Сакам да почнам со следење на овулации од следен месец, тукушто нарачав од тестовите од ebay, но сакав да прашам, циклусите не ми се секогаш со иста должина и не сум сигурна од кој ден да почнам со тестирање. Всушност ми варираат од 27-32 денови, имав и мало пореметување после вакцините за ковид, па сега како да се врати во претходната состојба. Во прилог слика со датите кога сум имала циклус од јуни до декември и со тоа и бр. на денови до следниот циклус. Фала!
Почни си од 10 ден. Штом видиш дека цртката почнува да се затемнува почни да правиш по два теста дневно. Good luck
Не е, уште малку. Кога тест линијата ќе биде исто или потемно обоена од контролната, тогаш ќе е позитивен. Кога е направен овој? Ако направиш пак, можеби веќе и денес да биде позитивен.
Sto znaci ova koga ke pocna da se zatemnuvaat pa Dr den odma bledi pak, da napomenam deka imam I policisticni jajnici sto znaci deka moze I da nema ovulacija mesecov
Нивото на хормонот е променливо, затоа гледаш и посветли и потемни линии. Следи секојдневно, па ќе видиме дали ќе има или нема овулација.
Колку се прецизни и дали интензитетот на линијата е показател некаков? По логика и терапија, утре треба да сум во овулација, ама денес направен е блеееедо розев. Би била ептен прецизно точна пресметката тогаш ако има поента јачината на бојата.
Јас заклучив дека голема улога игра и концентрацијата на мокрачата. Штом мислиш дека овулацијата ќе биде утре тестирај се уште еднаш вечер и утре продолжи да се тестираш (двапати во денот). Ииии со среќа
Прецизни се и баш интензитетот на линијата е показателот, инаку која би била поентата на тестирањето. Ако е многу бледо розева линијата, тогаш многу веројатно дека нема да е утре овулацијата. Освен да е циклус со кратко време на покачена ЛХ вредност, па утре да стане позитивен. Лично, често ми се случува утрото да е едвај видлива линијата, а до вечер да стане позитивен и тоа со поинтензивно обоена линија од контролната. Ако имаш уште тестови тестирај пак, па и 2-3 пати во текот на денот.
Во право си, позитивен е. Јас воопшто не видов како се означени линиите горе па помислив дека линијата лево е тест линија.
Работете овие денови, овулацијата трае еден ден и најчесто се случува ден или два по позитивниот тест. Меѓутоа, секој циклус е различен и секој организам е различен, затоа, никогаш да не чекате позитивен тест за да почнете со односи, оти некогаш дури да стане тестот позитивен, овулацијата се случува или може и да поминала. Со среќа
Здраво женски, дали тестот е позитивен? Прв пат правам со тестови, предходните беа бледи а денеска е потемна линијата.