Ако имаш природна овулација, според оваа денешна цртка би требало да биде за 3-4 дена. Ако си во можност продолжи да се тестираш.
Девојчиња здраво, сакам да ве прашам што се случува со тестот од вчера вечер? Прв пат тестирам овулација и почнав многу рано од 8ми ден од циклус и сакав да терам додека не добијам темна линија. Правам сабајле и навечер, ама гледам тестот од синоќа ми е многу чуден, дали јас сум утнала нешто, сум ставила премногу урина или е невалиден не знам. Ама па по три капки ставам само не знам зошто е ваков
Здраво девојки! Што мислите за овие тестови за овулација? Вториот тест е на 13 ден од циклус, дали се смета тој за "најпозитивен" или сепак не?
Не е позитивен вториот ама тука негде била овулацијата, ако не си правела тестови двапати дневно можеби си ја пропуштила.
Да да, еднаш дневно правев тест. Да се надеваме дека настанала а не сум ја фатила на тест. Бевме активни па здравје за 2 недели ќе видиме резултати
Овие не се позитивни. Сепак, од мое искуство ако си правела само по еден на ден има шанси и да си го пропуштила позитивниот. Кај мене често се случувало од едвај видлива линија наутро, за неколку часа потоа да стане силно позитивен. Ако ти се подолги циклусите, очекувај и подоцна овулација.
Дечки ова е на 8ми ден од циклус. Значи ли тоа дека ќе имам многу рано овулација, 9ти/10ти ден? Или тестовите немаат врска, или ја не знам да се тестирам. И тоа е опција..
Да, можно е. Не заборавај да се тестираш два пати во денот кога се ближи овулација за да не си ја пропуштиш. Јас еден правев накај 12 на пладне и еден накај 21ч.
Мислам дека наближуваш до овулација. Тестирај се два пати дневно и гледај урината да е што поконцентрирана
Првиот е од вчера, 8ми ден од циклус. Вториот е од денес, 9ти ден. Според мене има разлика. Нели? @Saba08 хелп
@Saba08 Сабааа, еве на 11ти ден од циклус, денес. Првпат гледам позитивен тест за овулација кај мене. Сите до вчера беа бледи, се разочарав. И овој сабајле блесна!
Ај јас пак да испозамарам со уште едно глупо прашање. Вчера сабајле ставив овде позитивен тест. Кога си дојдов од работа околу 17ч праев уште еден, кај тој тест линијата беше потемна. Активни бевме вчера, завчера, 01.04. и 31.03. Сите ме советувавте, после позитивниот тест да бидеме активни 12-36 часа. Ама маж нема да е тука. И сега се нервирам.. И овој месец ли ќе ми оди во неповрат? Спојлер: Тест 17ч. А да, сабајле правев уште еден, тој веќе беше негативен.
Не мора да значи дека ќе биде во неповрат. Сперматозоидите можат да преживеат и до 5-7 дена, така да не е се изгубено.