А дали може да се добива циклус, а да не овулира жената? (прашувам за блиска особа). Требаше да прават инсеминација, ама немаше овулација... Па докторот и рекол може и затоа не останува бремена, може нема овулации (бар она така разбрала).
Дали е можно да настане овулација после киретажа, додека имам уште бета? Пред три дена ми беше 468. Денес на 16 ден од киретажа осеќам бодежи како за овулација во десен јајник и не ми е јасно што е. Не знам за во која тема ми е прашањево, оваа ми се виде најсоодветна.
Човечкиот организам е чудо никогаш не можеш да знаеш, али со оглед на тоа дека пред 3 дена бетата ти била доста висока мислам дека не е овулација. Мене абортусот ми беше на 12 август , а циклус добив на 3 септември што е доста брзо , бета не проверував.
Можно ли е два пати во ист месец да овулирам? Околу 12 јуни имав позитивен тест за овулација, денес ми е 25 ден од истиот циклус синоќа имав исцедок како белка од јајце правев тест за овулација излезе 2 цртичка , тест за бременост излезе негативен.
Не може. Кога и да направиш тест за овулација ќе се појави втора црта. Ако тогаш навистина имало овулација, според исцедокот и негативниот тест за бременост веројатно е дека ќе добиеш скоро. Освен ако тогаш не си овулирала, па организмот сега пробува пак. За секој случај имајте односи, не го испуштај ваквиот исцедок.
Што направи? Успеа да утврдиш со гинеколог? Јас не знам дали тука или некаде на интернет гледав дека некогаш и тестовите за овулација го фаќале хормонот за бременост. Да не ти давам лажна надеж само споделувам што сум читала. нЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ВИСТИНА.
Тест за овулација е за LH хормон, кој може да е висок а да не настанала овулација и затоа некогаш знае да покаже лажно позитивен тест. тест за бременост е HCG хормон, кој се лачи исклучиво доколку настанала бременост. LH хормонот кај жената варира во текот на месецот.
Утрово добив , ќе се јавам да закажам преглед за откако ќе ми заврши . Трет месец неуспешни обиди знам дека не е многу. Ќе правам пак месецов брисеви , ако успеам и ХСГ ако не нареден месец здравје.
Провери се да не ти е на мисла, само да ти кажам дека 3 месеци обиди се ништо, ова и од доктор ми е кажано. Нареден месец цртка да си видиш
Знам свесна сум дека е кратко време , али со оглед на тоа дека во Август ќе биде година откако го изгубив првото бебе и еден куп испитувања , хистероскопија... многуу ми е веќе. Дај боже сите што чекаме побрзо да се радуваме
Девојчиња прв пат сега правам тест за овулација па да си се проверам. Горниот тест е од завчера, средниот од вчера, а долниот сега го направив. Ова значи овие 2-3 дена активни не? И после позитивен тест продолжувате ли со тестирање наредните неколку дена за секој случај? Или да не си ги трошам?