Јас нарачував од iHerb. Многу поубави ми се покажаа за разлика од тестовите што ги има во аптеките тука, ептен убаво се обојуваа. Паковањето беше големо 40 тестови за овулација и 10 за бременост, ептен ги препорачувам.
Супер, кои ги нарачуваш? Да не се easy@home на premom? Јас на амазон ги гледав, но со достава е комплицирано. За колку време ти стигаат од iHerb и како оди со достава?
https://www.iherb.com/pr/fairhaven-...-strips-40-ovulation-10-pregnancy-tests/74036 Овие се, на Fairhaven. Јас минатата година ги нарачував и за 2-3 недели ми стигнаа и успешно забременив со нив Сега брзо немам нарачувано од iHerb ама би требало да стигаат за 2 до 3 недели иако при нарачка таму ќе ти даде доста подолг рок за испорака.
Да не замарам во Симптоми за бременост, си има посебна тема за тестови за овулација Едниот е од вчера 4ти, другиот од сега... се наближува овулација?
4ти, 5ти и денес... ова значи ми прошла овулација? Имам исто една недоумица..во саботата имавме незаштитен однос и денес имам мало прокрварување и ме болат јајници... што ли ми се дешавааа? Мајке мии
Изгледа како да си ја промашила овулацијата. На колку дена имаш циклус обично и кој ден ти беше во саботата?
Има нешто што се нарекува имплантациско крварење, се случува за време на имлантација што од прилика е 4-7 дена после зачнување. Може да значи рана бременост. Нормално не знам каква ви е ситуација, не знам дали е ова или нешто друго, но на ова ми текна веднаш штом прочитав. Не знам ни какви намери имате по однос на ова прашање но ти посакувам да ти биде како што посакуваш
Девојки, дали вториот тест е позитивен? Првиот тест е на 12 ден, а вториот и третиот на 13ти(утро и вечер). Циклусот најчесто ми е 30-32.
Купив тест за овулација, првпат правам. Има бледа линија кај Т, не знам дали ја гледате. Утре пак да го повторам или? Последна менструација на 26ти октомври.
Многу е бледа линијата, повтори утре, но мислам дека ќе ти требаат уште барем 2 дена до целосно темна линија Како и да е прави секој ден во исто време ако можеш.
Зависи за што Помагаат да се утврди од прилика денот на овулација. Доколку се работи за зачнување тогаш најплодните денови ќе бидат денот кога веќе ќе почне да се гледа скоро приближно јака линија, денот кога има пик (еднакво темна или потемна линија од со контролната линија) и наредниот ден кога најверојатно ќе настапи овулација. Овие ленти го мерат ЛХ хормонтот, кога има раст на тој хирмон односно после највисоката (пик) вредност во рок од 24 часа би требало да се случи овулација. Имај на памет дека кај некои жени се случува овулација и со ниски вредности на ЛХ така што може никогаш да не видат јака линија, а да има овулација. Во тој случај најверојатно овулацијата настапила после забелужување на најаката линија што ја добиле. Јас имам користено OView i Ovula тестови и и двата ми покажувале точно. Е сега можеби треба неколку пати да се проба додека да видиш што функционира за тебе. Се надевам дека ќе ти успее што и да планираш
Фала за одговорот. За да останам бремена ги купив да ги погодам деновите. Фактички утре ако имам две црвени линии тој ден е најповолен така? ❤️❤️
Да. Треба тест линијата да е иста како контролната или потемна за тестот да е позитивен. Според тестовите што си ги прикачила рано е утре да ти биде овулацијата. Инаку, кога ќе приметиш дека линијата се затемнува почни да правиш тестови по два пати дневно (на пример околу 12ч. на пладне и после окочу 21ч.) за да не ја пропуштиш овулацијата
Да, тој ден и денот после него, тоа се најплодните денови и најдобро е и двата дена да ви бидат покриени. Исто така и денот пред најака линија (значи кога веќе ќе добиеш прилично јака линија е во прозорецот на плодни денови). Според тестов што го испрати ти се наближува овулација, но сигурно ќе потрае уште некој ден додека добиеш темна линија, но продолжи со тестовите. Со среќа и со плод
Фала ви за одговорите. ❤️ Многу сакам да имаме бебе а според календарите порано ми покажуваше овулација и се надевам сега ќе биде. Еве денес ми купи љубовта тестовии еве го резултатот направен сега.
милички, зар е можно да ми е помината овулацијата? последниот тест е од пред 10тина минути, а според апликацијава денеска ми е овулацијата, а последниот ми е некако најблед имам уште 1 тест, ќе се тестирам утре ако не и ќе видам како ќе биди