Дa, тестoвите зa oвулaцијa се кaкo oние зa бременoст. Се кoристaт oтoриликa 3-4 денa пред oчекувaнaтa oвилaцијa. Акo циклусoт е 28 денa oвулaцијa би се oчекувaлa нa 14тиoт ден, пa сo тестoт се пoчнувa oд 12тиoт ден и се прaви oбичнo 5 денa сo ред. Oвулaцијa е нaстaнaтo вo денoт кoгa двете линиички нa тестoт имaaт ИСТ интензитет нa oбoјувaње (зa рaзликa oд тестoвите зa бременoст кaде и бледa линијa е пoзитивен тест). Јaс вo февруaри ги бaрaв, вo aптеките Виoлa имaше aмa не стигнaв дa купaм oти нa 01.03 требaше дa дoбијaм, a не дoбив
На самите тестови за овулација во упатството ви пишува од кој ден се почнува да се прави тестот.Има табела со денови од циклусот и од кој ден се започнува.Следете го упатството.
Jas kupiv clearblue traki za ovulacija i imam redoven ciklus od 28 dena ovulacijata mi e na 11 den . Na interner pisuva deka e 14 sro znaci sekoja zena e razlicno. Inaku vtor mesec se obiduvam da ostanam bremena. Se nadevam trakkte ke se od pomos
И мене ме интересира од каде ги набавувате овие тестови за овулација од кои аптеки и кои се најдобри. Се мислев за микроскопот од maybe baby ама некако мн пари ми се виде .. Се надевам лентиве се негова добра замена и претпоставувам се поефтини.
Ги земав тестовите one step и ги правам од 12от ден од циклусот (денес веќе ми е 18ти) и секој ден ми јавува втора бледа цртка. Се прашувам дали воопшто ќе настане овулација.??.. Не може толку денови да се јавува таа бледа цртка....му се случило ли на некој вака ?
секогаш си ја приметувам овулацијата ама овој пат решив да земам тестови за овулација за да се осигурам деја тоа е така.Веќе 7месеци планираме бременост ама досега без успех. Решив да направам два теста за овулација.Едниот е од вчера тој доле а горниот од денес каде што е поинтензивна цртката.Некаде прочитав за да тестот биде позитивен треба да бидат двете линии интензивно црвени. Како C така и Т. Незнам дали е настапена овулација или треба да почекам линијата да стане исто црвена како другата. Ве молам доколку имате било какво искуство со тестовиве за овулација да споделите.Би ми било од помош.
Јас го земав и месецов паралелно го користам со тестовите за овулација оне степ. Денес на MAYBE BABY ништо а на оне степ интензивна црвена втора цртка. Не знам можеби грешно го користам, ќе видам и наредниве денови што ќе покаже, пааа ќе споделам искуство.
Веке година дена го имам и уште батериите не ми се потрошиле. Трае за мн долго време и се користи колку сакаш.
Ги порачав од e bay. Еве линк ако сакаш: https://m.ebay.com/itm/One-Step-50-...Kits/361213659387?_mwBanner=1&epid=1046412274
Здраво девојки, Ве молам за совет каков тест за овулација да купам? Дали од лентите (и како се викаат) или од микроскопот? Што дава поточни резултати и дали ги има кај нас во аптеките?
Jас ги користам оне степ лентите од е bay ги земав, и ми покажуваат еден или два дена во месецот интензивна цртка. Последниов месец го користев и микроскопот ама не ми покажа ништо ( не знам може грешам нешто кога го користам). И еве сега све изнакупив ама џабе ...мислам дека психата си го прави своето....треба да се опуштиме и да водиме љубов а тестовиве за.овулација во канта ...
Здраво девојки Најпрво среќни празници на сите, многу здравје, љубов и бебенца во 2018. Само што го направив тестот за овулација, ве молам кажете дали според сликата е позитивен, и ако да кога трева да имаме односи? Денес ми е 11 ден од менстриација.
Мислам на упатството на тој што го користев пишува од 10 до 20 часот да се направи. Но битно е пред правење на тестот да не се внесе течност во организмот најмалку 2 часа.