Ако си ги праела само еднаш дневно, пример сабајле, може вечерта се случила. На вториот ми изгледа ептен блиску е била.
Изгледа тоа ќе да е мила, вториот ми е направен вчера сабајле, и по се изгледа дека во текот на денот/вечерта се случила. Ама ако, ние си бевме вредни и онака, па ќе видеме за 2 недели
Мила со еднаш дневно тестирање големи се шансите да си ја пропуштила овулацијата или па урината не била доволно концентрирана (мене и тоа ми се случувало). Пробај вечер истестирај сд и гледај да немаш многу течност пиено и да немаш подолго мочкано
сега направив, едната слика е без блиц а другата со блиц да видите убаво. Мислам исто е како вчера. Се мислиме сопругот задутре спермограм да испита, па нели не смее три дена односи и се плашам баш утре и задутре да не биде овулацијата.
Продолжи со тестирање. Не можете да го одложите спермограмот? Ако можете напревете го кога ќе бидеш 2-3 дена пред добивање.
Во 15ч се тестирав и ептен бледа линија ми покажа, вчера и завчера беше потемна од денес. Ама не верувам дека сум пропуштила... имав добиено на 26ти октомври ми каснеше можеби 4дена. Инаку секогаш добивам на 27-28дена.
Некогаш овулацијата е порано некогаш покасно. Јас на 28 дена добивам и овулацијата ми е 2 дена после овулависките денови по апликација што гледам. Нема правила
Zdravo devojki , taze sum vo brak i se obiduvame da imame bebence , se ispitav se e okej trgnavme vo akcija , kupiv maybe baby posle ciklus pocnav da sledam kalendarski vcera mi bese ovulacija a na mikroskopot samo tocki nemase nitu eden crtez ... Osetiv deka ovuliram onoj bel sluz ligav megjutoa me zbunuva kako moze da ne mi dava tocni rezultati mikroskopov ..dali nekoja od vas imala slicno vakvo iskustvo ? Fala vi
Дури и да даде папрат не се ослонувај многу на него. Точки има ако ставиш поголемо количество плунка и некогаш треба да повеќе обиди. Јас го пробав од чисто љубопитство и при апла симптоми на овулација додека да погодам да се види папрат, сто пати повтарав и уф, многу ме фрустрираше. Најпаметно ви е од крај на менструација до почеток на нов циклус или позитивен тест, односи на два дена. Со среќа нека ви е
Сега го направив. Имам овулација значи, имав добиено на 27ми ноември. Е сега хелп, денес е најпогодно за бебе?
Ова значи дека си во рамката на плодни денови. Кога тестот ќе покаже изедначени 2 линии или тест линијата да е потемна оф контролната линија, тоа значи дека во наредните 12-36 часа ќе настапи овулацијата. Препорачливо е односи на 2 дена. Тестирај се 2х на ден, но во исто време.
Здраво девојки После цела годима обиди да забременам пак ништо.. направив се што можев од испитувања гинеколошки преглед, пап, хормони па дури и фоликулометрија, сопругот спермограм и тн.. се беше топ ама залудно.. Минатиов месец дознав за тестовиве за овулација и се фатив за работа.. се тестирав додека не го "фатам" моментот и последователно од тој момент имавме односи неколку пати, со чување на сшерма и по саат време внатре, кревање нозе ау.. буквално се.. и на крај пак добив месецов.. више незнам што да превземам следно еве кажете некој совет, мислење