Тогаш обрати се кај некој од специјалистите за неплодност, тие ќе ти дадат совет што и како понатаму. Ние исто имавме обиди скоро цела година за на крај да излезе дека ТСХ ми прави проблем (ми беше во граници на нормала околу 3,5 ама тоа за бременост било високо, требало да е под 2,5). Еден месец пиев Еутирокс и останав бремена.
HSG (proodnost na kanali) obsvezno napravi si . Se pogore e zaludni ako kanalite ne se proodni . Hormonite kako ti bea ?
Zdr zenski edno prasanje do vas neznam tocno koga mi e ovulacija dobiv na 21 mi zavrsi vcera preku sto da sledam preku koja aplikacija za tocno da znam fala vi odnapred
Па, искрено подобро да купиш тестови за овулација од ибеј или iherb и така да следиш или по вагинален исцедок, апликацијата не е релевантен показател за тоа дали овулираш. Јас лично би ти препорачала да ја прочиташ книгава и повеќе ќе немаш нејаснотиии.. https://www.amazon.com/Toni-Weschler/e/B000AP9EKM/ref=dp_byline_cont_ebooks_1 П.с ја има бесплатно некаде по форуми јас така ја најдов изгуглај.
Здраво дали ви се случило ова со тестовите? Добив на 17декември и правев тестови 4дена по завршена менструација ми покажуваше три дена бледа линија, потоа два дена само една линија. денес направив чисто за споредба и пак ми даде бледа линија. ниту еднаш не ми покажа две јаки линии. Што мислите?
Прави секој ден по два пати за да ја фатиш кога точно е. Може и покасна овулација ке имаш. Треба линиите да се исто црвени или тест линијата да е поцрвена од контролната. Е после тоа настапува овулацијата. Имајте си односи на два дена за да не ја утнете никако.
И мене не ми се јасни јас правев 5ти ден од добиено беше приближно иста како тест линијата и после тоа се побледи и побледи да бидат. Дали може порано да била овулавијата со оглед на тоа дека минатиот месец ми доцнеше циклусот?
Овој месец почнав со тестови за овулација прв пат ги користам и ме интересира дали тестот е позитивен или сеуште не? На 16ти ден од циклус е направен.
Mene sekogas maticnata mi vikase ne e problem i da e povisoka do 5 bila normalna, za od tuka nekoi clenki da doznaam deka do 2 e normalno i edvaj nekako uspeav da ja zamolam da mi dade upat za endokrinolog bidejki celo vreme mi vikase nemas potreba se ti e vo granici na normalata, i koga otidov ednokrinologot vednas mi dade da pijam apcinja za da se namali i mi rece do 2 se tolerira za bremenost
Ne e uste ke bide utre ili zadutre . Ovulacijata nastapuva odprilika eden den po pozitivniot test a pozitiven e testot koga kontrolnata i test linijata ke bidat izednaceni po boja pa duri test linijata i da bide potemna od kontrolnata . Na ovoj test test linijata e seuste za nijansa posvetla od kontrolnata . Mislam deka utre ke imas pizitiven .
На тестовите кои ги имам од ebay за позитивен резултат се смета и овој (има два цртежи еден ваков и еден со еднакво обоени линии како позитивен) можеби има врска и типот на тест?
На тие од еbay и iherb колку што ги гледав се посветли линиите никогаш не се како контролната, додека на oview добиваш идентична линија како контролната па мене ми се по веродостојни.
На тестовите од iHerb се добива потемна тест линија од контролната. Напротив, јас никогаш не добив убава линија со Oview. Прикачувам пример каде тест линијата е потемна од контролната на тие од iHerb.
На iHerb можат да се прочитаат рецензиите и јас сакав да нарачам бидејќи имаше сет со 50 тест линии ама кога ги прочитав коментарите реков декка не земам. Ова е еден од позитивните тестови што ги добив на oview другите се уште со потемни линии.