Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тест за овулација

Дискусија во 'Бременост' започната од newring86, 9 август 2015.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Јас најзадоволна бев од овие на iHerb и ми донесоа бебуш:inlove:

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Читав на гугл, ако е тестот веќе блиску до позитивен односи треба да се има, да не се чека позитивен овулациски па потоа дури да се има односи, бидејќи јајце клетката живее до 24 часа, а сперматозоидите до 5 дена. Најдобро да се почне 3 дена пред овулација секој ден и на денот на овулација.

Исто така од лично искуство подобро е да се тестира 2 пати во денот. Јас првата бременост ја постигнав со овулациски тестови. Сега пробуваме пак, сабајлето тестот беше негативен (блиску до позитивен), вечерта веќе контролната линија беше потемна од тест линијата. Наредниот ден двете беа отприлика исти, т.е. контролната почна да се намалува. Па здравје како ќе сака Господ.

На Fenix05 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  3. Resident Evill

Resident Evill Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    44
    Jas sum covek sto ne zema lekovi kako bomboni bez da e apsolutno neophodno.. Hormonalni pa ic... TSH e mnogu bitno da e do 2 za da moze da se ima zdrava bremenost.. Bev resena da pocnam so hormonalni no za srekja imam prijatelka na biohemija vo germanija i me sovetuvase da jadam kopar (so pavlaka, kiselo mleko i slicno) i za mnogu brzo vreme od neceli 10 dena, TSH od 2.70 mi spadna na 2.1.. znaci bez NIKAKVI hornonski apcinja.. A taka i prolaktinot od PRL 72 go namaliv na 27 isto na prirodna baza, piev zenski caj (go ima bukvalno vo sekoja bilna apteka i ne e skap) inaku vo germanija se vika frauemantel i konzumirav po edna lazicka mala Maka vo prav koja e dosta skapa megutoa vredese bidejki osven sto go namali PRL, go podobri libidoto.. Zamisli posle 3 meseci jas gi srediv hormonite i vednas ostanav trudna.. a se macev cela godina prethodno
    Za zal poradi nekoja prirodna selekcija si go zagubiv plodot vo 7-8ma nedela i zavrsiv na kiretaza od koja sega se oporavuvam

Последна измена: 13 март 2023
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Јас ова го најдов што значи дека сепак од позитивен тест е овулацијата во наредните 24-48 часа. Screenshot_20230313_221516_com.android.chrome.jpg

5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    3.130
    После добиено односи на 2 дена до следно добиено. Тоа е најубаво.
    Јас останав трудна од еден и единствен однос кога тест линијата од тестот беше бледа. По 2 дена имав позитивен тест за овулација, четвртиот веќе негативен (значи веќе имаше настапено). Освен тој однос на бледа линија, немавме друг а јас останав трудна, така што, нема правила

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Си останала зошто спермата живее до 5 дена што значи ти ако денес имаш односи а после 2 дена позитивен овулациски тест на 3от ден настанала овулација. Да било после 6-7 дена можеби и си немала да останеш. И јас минатиот месец така останав бремена позитивен овулациски тест имав и тогаш однос имав само.

На Marfi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    3.130
    Овулацијата настанува од 24 до 36 часа од позитивен тест со две изедначени цртки. Кога тестовите покажуваат втора бледа линија која се затемнува со тек на ден два и тие се плодни денови, а денот кога ќе настапи овулацијата е она што на апликации го пишува како high chance to get pregnant.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И да е до 36 часа пак си била во рамките на тие 5 дена. Иако погоре имав постирано што пишува на тестот за овулација.

9. teodorabella

teodorabella Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Кои тестови го користеше ако може слика на страната од iherb има повеќе

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Овие се, комплет се тестови за овулација и за бременост. За мене се незаменливи.
    Screenshot_20230314-213119_Chrome.jpg

На teodorabella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Па затоа и според ова што читав неколку дена пред овулација да се почне со односи е најдобро, како и кај тебе ете 2-3 дена пред овулација сте имале односи и кога настанала овулација веќе во матката имало сперматозоиди кои чекаат :D.
    Да се почне 5 дена пред овулација секој ден и на денот на овулација, значи тие 5-6 дена секој ден да се има односи најголеми биле шансите.
    Ovulation is considered to occur 28-36 hours after the beginning of the LH rise or 8-20 hours after the LH peak
    @Konstrakta
    @Brpbrp

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ма само нека се фати и да биде успешна :D ќе видиме за 2 недели

На Marfi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Дај боже (fingers)
    Сакав само да пишам можеби некому ќе му помогниме ако некој чека позитивен овулациски тест па да има односи, сепак подобро е да почне некој ден порано со односи, за да не ја пропушти овулацијата.

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Pozitiven test za ovulacija koga ke dobies posle nastapuva ovulacijata vo narednite 24-36 casa. A voopsto ne e cudno sto si ostanala bremena i od odnos dva dena pred pozitiven test za ovulacija. Spermatozoidite ziveat 5 a nekogas i do 7 dena vo zenskiot organizam.

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    3.130
    Знам, јасно ми е ова, имам читано и истражувано на оваа тема, знам како функционира. Плодни денови не се само дента на позитивен тест на овулација и следниот, туку вкупно 5-6 денови во месецот

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Ете бидна кај двете :D:muscle:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    1.247
    Devojki zdravo,

Preth mesec i ovoj nemozam da ja fatam ovulacijata so testovi. Porano sekogas ja fakjav. Dali pijam mnogu voda pa mokracata ne e koncentrirana. Imam i insulinska rezistencija da ne mi se bez ovulacija ovie ciklusi. Nekoe iskustvo nekoj ?

18. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Zenicki dali e pozitiven ili da cekam seuste? IMG_20230418_204334.jpg

На buba4e89 и MikaV им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.582
    Допаѓања:
    7.842
    Mene mi lici na pozitiven. Mi imaat ist intenzitet liniite. Rabotete na slucaj ovie tri veceri ;) i ti posakuvam vakvi crtki na testot za bremenost (fingers)

На Mariza85 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    335
    Daj boze imam pravano 2 insemenacii vo maj me ceka treta. Daj boze da ne stignam do nea.

На Madam S и Ceneva им се допаѓа ова.