Форумџика на годината

Тест за овулација

Дискусија во 'Бременост' започната од newring86, 9 август 2015.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби си испила повеќе вода од предходниот ден пред да се тестираш тоа мн влијае на тестот.

На Snowflake92 и A94 им се допаѓа ова.
  2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Здраво имам едно прашање во врска со овулацијата ..секој месец ја чуствувам т.с болка во јајникот која е краткптрајна и поминува..е сега прашањето ми е дали кога се осети таа болка да ја наречам тоа знали дека фоликулот прска и веќе не може да настане оплодување или ? Се водам преку апликацијата каде што кога ми се плодни деновите нели еден ден е обележан како јајце исполнего и баш тогаш приметувам дека ја осеќам тљљ болка мислам тој ден... и толку се губат тие симптоми..значи работа треба пред тоа така ? Имам едно роденп ама не сум следела овулацијата така спонтано на аредина на месец се случи незнам... ама сега некљкл ми се измести циклусот де порано де покасно и сакам да знам кога е најточно да ја следам

3. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Za da znaes koga tocno imas ovulacija denes imas poveke opcii i nacini da ja sledis i da ne prasuvas ovde na forumot DALI FOLIKULOT VEKE TI PUKNAL ILI TEK SLEDI NEOGOVO PUKANJE! od kade nie ovde na forumot mozeme TOCNO da znaeme za tvojta ovulacija i mozno pukanje na folikulot> zatoa ke si zemes testovi za ovulacija (gi imas od razlicni brendovi ) imas mikroskop maybe baby koj raboti so pomos na plunka i ima vgradeno mikroskopce na koe se sledi dali si vo ovulacija i sekako GINEKOLOG koj najtocno i precizno ke ti kaze i odgovori na tvoeto prasanje , sega mislam deka ti e pojasno zosto NIE ne bi znaele dali si ili ne si vo ovulacija.

4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Зошто толку дрско? Кој те нанервира толку

На najjacha, MinnieM, Joanna28 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    За современљ жена одговорот ти е мн низок и дрзок.. благодарам
    Но очигледно не го прочита моето прашање. Јас не прашав кога ми е овулација !!!!!!

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Најверојатно тогаш кога осеќаш настанува овулацијата. Ако сакаш да се осигураш ќе земеш тестови за овулција и ќе направиш, пример ако на апликацијата ти дава на 14ти ден дека е овулацијата, ќе направиш на 13ти од сабајле накај 12 и вечерта накај 21ч.

И да, деновите пред овулација треба да се работи :)

7. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Ma ne daleku od drsko e odgovorot, prasuva kako ovde da ima eho i kako sekoj od nas da moze da i odgovori dali koga cuvstvuva bolka e vo ovulacija ili mozebi veke i nastanala ovulacijata ubavo i kazav na koj nacin da sledi, a bolkata moze da e od bilo sto drugo ne mora da znaci deka e ovulacija

8. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Не дрска си очигледно ... само што мразам да се докажувам не вреди ....
    Јас не прашав кога ми е овулација па ти да ми лдговорип јас не сум ехо !!!!
    Јаа пдашав дали после раа болка што ја чуствуваат дел од жените веќе е пукнал фоликулот ЗБОРУВАМЕ ОПШТО ЗА СИТЕ
    ТЕ МОЛАМ УБАВО ГИ РЕГИСТРИРАЈ ПРАШАЊАТА

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    Тоа и ми е прашањето ...бидеќи повеќе жени ја чуствуваат таа овулација кај мене е олигледно сега рана овулацијата па апликацијата си е точна...со првото бев обратна не чхствував овулацијата многу освен секрет зголем ама циклус на најјако...сега сум обратна ... фала на одговорот

На Angella7 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  10. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    денес 13ти ден, ајде ќе пишам, па и ќе сликнам .. Ваљда дека се добилижувам до предвидена некоја по календар би требало да се затемни линијата. Инаку вчера два направив, еден накај 20:30 и пак ништо, едвај се гледаше

11. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Подобра е сепак од вчера. Ваљда деновиве

Прикачени фајлови:

12. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Ok veke e puknat folikulot, ako ova ti e odgovorot sto go ocekuvas na forumot toa e toa . Opsto ne mozes da zboruvas na ovaa tema!

13. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Ова е тоа? Или утре да направам уште еден. Дали денес ми е овулационен ден или утре би бил. Не ја фатив шемата некако, нова сум :D

Прикачени фајлови:

На AlchinovaR1979, sani99 и MinnieM им се допаѓа ова.
  14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Веројатно е позитивен, кллку што може да се види од фотографијата. Позитивен тест може да имаш ден, два пред овулација, на самиот ден, а некојпат и ден потоа, затоа не се ослонувај многу на тестовите. Може додека да стане позитивен веќе да е касно.
    Имај ги во предвид и другите симптоми за овулација, а и тоа дека позитивен тест не е гаранција дека ќе има овулација.
    Најдобро редовни односи, барем 2-3 пати неделно од завршување на крварење до следното или до позитивен тест за бременост.

На A94 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Позитивен е, денес и нареднни 3 дена активни бидете па ти посакувам 2 цртки :)

16. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.381
    Дали додека имате овулација имате болки во јајниците и зголемен апетит, болки во мускулите, замор, зголемено либидо?
    Имам веќе еден син , планираме и второ со божја воља здравје..
    Јас добив на 07.07 и ми заврши на 11,07 ( мислам дека ми е на 30 дена добиеново ) и од 15.07 натака сме активни ама веќе една недела некако како да имам болки во јајниците и не знам дали имам касна овулација или...

На BambyLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Се е можно :)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    284
    Здраво на сите. Имав купено лани тестови за овулација. Сега кога гледам рокот им бил до01/23. Можам да ги искористам или да ги фрлам? :(

19. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    1.670
    После кокку дена од последна менс ви почнуваат плодните? Мислам кокку најрано можат да почнат..со 1ва бременост ми бепе касна овулација со оглед на тоа што ја чуствував и тогаш и сега..ама сега ми е рана... по апликација се водам последна менс на 26 јули. Плодни денови на апп кажува од утре почнуваат.. кога е најубаво да го нашравам тестто за овулација бидеќи секој месец различно ми ја дава... плус не ми иди точно на 28 дена сега... сега на 25 па нареден месец на 28 ден можи

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    3.130
    Од 8-9 дена од прв ден на добиено ќе почнеш да тестираш и ќе ја фатиш

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.