Здраво имам едно прашање во врска со овулацијата ..секој месец ја чуствувам т.с болка во јајникот која е краткптрајна и поминува..е сега прашањето ми е дали кога се осети таа болка да ја наречам тоа знали дека фоликулот прска и веќе не може да настане оплодување или ? Се водам преку апликацијата каде што кога ми се плодни деновите нели еден ден е обележан како јајце исполнего и баш тогаш приметувам дека ја осеќам тљљ болка мислам тој ден... и толку се губат тие симптоми..значи работа треба пред тоа така ? Имам едно роденп ама не сум следела овулацијата така спонтано на аредина на месец се случи незнам... ама сега некљкл ми се измести циклусот де порано де покасно и сакам да знам кога е најточно да ја следам
Za da znaes koga tocno imas ovulacija denes imas poveke opcii i nacini da ja sledis i da ne prasuvas ovde na forumot DALI FOLIKULOT VEKE TI PUKNAL ILI TEK SLEDI NEOGOVO PUKANJE! od kade nie ovde na forumot mozeme TOCNO da znaeme za tvojta ovulacija i mozno pukanje na folikulot> zatoa ke si zemes testovi za ovulacija (gi imas od razlicni brendovi ) imas mikroskop maybe baby koj raboti so pomos na plunka i ima vgradeno mikroskopce na koe se sledi dali si vo ovulacija i sekako GINEKOLOG koj najtocno i precizno ke ti kaze i odgovori na tvoeto prasanje , sega mislam deka ti e pojasno zosto NIE ne bi znaele dali si ili ne si vo ovulacija.
За современљ жена одговорот ти е мн низок и дрзок.. благодарам Но очигледно не го прочита моето прашање. Јас не прашав кога ми е овулација !!!!!!
Најверојатно тогаш кога осеќаш настанува овулацијата. Ако сакаш да се осигураш ќе земеш тестови за овулција и ќе направиш, пример ако на апликацијата ти дава на 14ти ден дека е овулацијата, ќе направиш на 13ти од сабајле накај 12 и вечерта накај 21ч. И да, деновите пред овулација треба да се работи
Ma ne daleku od drsko e odgovorot, prasuva kako ovde da ima eho i kako sekoj od nas da moze da i odgovori dali koga cuvstvuva bolka e vo ovulacija ili mozebi veke i nastanala ovulacijata ubavo i kazav na koj nacin da sledi, a bolkata moze da e od bilo sto drugo ne mora da znaci deka e ovulacija
Не дрска си очигледно ... само што мразам да се докажувам не вреди .... Јас не прашав кога ми е овулација па ти да ми лдговорип јас не сум ехо !!!! Јаа пдашав дали после раа болка што ја чуствуваат дел од жените веќе е пукнал фоликулот ЗБОРУВАМЕ ОПШТО ЗА СИТЕ ТЕ МОЛАМ УБАВО ГИ РЕГИСТРИРАЈ ПРАШАЊАТА
Тоа и ми е прашањето ...бидеќи повеќе жени ја чуствуваат таа овулација кај мене е олигледно сега рана овулацијата па апликацијата си е точна...со првото бев обратна не чхствував овулацијата многу освен секрет зголем ама циклус на најјако...сега сум обратна ... фала на одговорот
денес 13ти ден, ајде ќе пишам, па и ќе сликнам .. Ваљда дека се добилижувам до предвидена некоја по календар би требало да се затемни линијата. Инаку вчера два направив, еден накај 20:30 и пак ништо, едвај се гледаше
Ok veke e puknat folikulot, ako ova ti e odgovorot sto go ocekuvas na forumot toa e toa . Opsto ne mozes da zboruvas na ovaa tema!
Ова е тоа? Или утре да направам уште еден. Дали денес ми е овулационен ден или утре би бил. Не ја фатив шемата некако, нова сум
Веројатно е позитивен, кллку што може да се види од фотографијата. Позитивен тест може да имаш ден, два пред овулација, на самиот ден, а некојпат и ден потоа, затоа не се ослонувај многу на тестовите. Може додека да стане позитивен веќе да е касно. Имај ги во предвид и другите симптоми за овулација, а и тоа дека позитивен тест не е гаранција дека ќе има овулација. Најдобро редовни односи, барем 2-3 пати неделно од завршување на крварење до следното или до позитивен тест за бременост.
Дали додека имате овулација имате болки во јајниците и зголемен апетит, болки во мускулите, замор, зголемено либидо? Имам веќе еден син , планираме и второ со божја воља здравје.. Јас добив на 07.07 и ми заврши на 11,07 ( мислам дека ми е на 30 дена добиеново ) и од 15.07 натака сме активни ама веќе една недела некако како да имам болки во јајниците и не знам дали имам касна овулација или...
Здраво на сите. Имав купено лани тестови за овулација. Сега кога гледам рокот им бил до01/23. Можам да ги искористам или да ги фрлам?
После кокку дена од последна менс ви почнуваат плодните? Мислам кокку најрано можат да почнат..со 1ва бременост ми бепе касна овулација со оглед на тоа што ја чуствував и тогаш и сега..ама сега ми е рана... по апликација се водам последна менс на 26 јули. Плодни денови на апп кажува од утре почнуваат.. кога е најубаво да го нашравам тестто за овулација бидеќи секој месец различно ми ја дава... плус не ми иди точно на 28 дена сега... сега на 25 па нареден месец на 28 ден можи