На гинеколог ми рекоа односи вчера, утре во сабота и понеделник. Преку еден ден бидејќи се спремал фолукул, не знам сега според тестов дали да чекам утре за односи? Бидејќи вчера бев на редовен преглед и гинекологов вака ми кажа. Да не ја испуштам овулацијата?
Здраво девојки, прв пат почнувам со ова и многу не ми е јасно што треба да правам Од вчера ми дава поцрвени линии на тестовите за овулација, ова значи дека овулација треба да настапи до утре најдоцна? Деновиве треба да сме нај активни?
Женички, ај едно прашање. Според вас што се имате тестирано, како ви личи линијата? За колку дена отприлика би настапила овулација што мислите? Јас секако би продолжила со тестови, но ме интересира мислењето.
Кој ден од циклус ти е мила? Линијата сеуште е бледа, треба приближно како контролната или појака. Ти секако продолжи да се тестираш, а кога ќе видеш дека повеќе почнува да се затемнува тогаш по 2 пати на ден тестирај се, за да не ја пропуштиш овулацијата.
Не потенцирав кој ден ми е баш за да видам како ќе ви личи. 5ти ден ми е и сабајле нешто ме натера да се тестирам кога оваа линија ја добив. Никогаш толку рано се немам тестирано и се прашувам дали е само месецов вака или и вообичаено имам рани овулации. Во живо личи како за два дена ќе ја достигне контролната, ама зар е можно да овулирам на 7ми/8ми ден?? Се превозбудив како Америка да ја открив.
Можно е, ја сум останата трудна на 7-8 ми ден од циклус. А и имам блиски кои исто така имаат останато одма после циклус. И тоа со сигурност, зошто тој бил единствен однос тој месец.
Сѐ е можно, ништо да не те чуди. Можно е и рано да овулираш овој циклус, така да ви пишувајте си го домашното редовно
@QweenSM @Цвет88 благодарам на одговорите, ќе се фаќаме за работа порано овој циклус Ќе продолжам да тестирам и во следните денови
Не, не, нарачани ми се од iherb. Ги имам користено и oview и ovula, ама навистина скапи се затоа сега си ги нарачав.
Како ги порачуваш од таа страна, за колку време стигат и која цена.. јас имам нередовен циклус, и ме интересира дали некоја знае дали ако например циклусот ти дојде после 4- дена можно е во тој период да си имала овулација или не е можно/...
Zdravo zenski Kako vi izgleda? Koga bi bila ovulacijata, denes, utre ili pominata.. Testot e od denes. Thanks