Работете на случајот, близу си до овулација, може и да ја испуштиш најсилната линија ако не тестираш 2 пати дневно. Јас овулирав со линија како првиот тест најгоре што ти е. За најдобра потврда тестирај и следните денови, ќе почне да бледее и ќе знаеш дека настапила овулација. Најдобро е деновите пред да ги фатите за да има материјал да ја пречека јајце клетката.
Кај нас од која аптека можам да нарачам тестови за овулација, само да не е од Али,знам дека се поефтини ама би пробала со овие од тука.
Од Виафарм нарачував ама сега ги немаат гледам, Oview ги земав јас, задоволна сум. Околу 350ден беа за 5 теста.
Најдов, ти благодарам јас од 24 часа Аптека порачав, тоа ми излезе прво. И јас вакви нарачав како за прв пат да видам
Пошто линијата за овулација е потемна од контролната денес, ваљда не е помината, а девојки?? Двата последни се од пред пола час.
Од каде ги зеде тестовите? Тестот е баш позитивен, ме интересира дали ја чувствуваш овулацијата? Јас скоро секогаш ја осеќам за прв пат зедов од љубопитност тест и јас да видам дали сум во право и дали се точни. Од колку дена се овие тестови, од кој ден почна да се тестираш?
Јас следев, одличен е покажува точно. Бев кај докторката ми кажа дека за 3 дена ќе биде 23 мм и ќе овулирам и секој ден правев со утринска плунка. И дента кога имав овулација даде многу добра слика и плус направив тест и тој исто јако црвено. И останав бремена.
Тестовиве се од али, најисплатливи ми излагаат. Почнав од саботата еден, па недела, понеделник и денес по два теста. Инаку сега немам некои симптоми, ептен благи грчеви на моменти, други месеци и појаки болки сум чувствувала. И исцедок малку.
Јас земав пак од али, едни лилакови ама ужас се, не се бои втора линија за жива глава, минатиот месец 10 дена тестирав 2х на ден. Изгледа не се ич сензитивни. Овие розевите се ок, само една пратка од 20 теста дп сеа не ми се погодила, другите пратки супер.
Има некоја будна форумџика? Не знам дали има друга тема за овулација и симптоми, ќе пишам овде. Дали е можно да имам овулација сега, а треба да добијам по календар за 5-6 дена? Обично ми е по 26 дена циклусот. Имам бодечка болка во лев јајник. Сум имала и порано, се сеќавам на една ситуација, по првото дете, ужасно ме болеше во јајник, како оган да гори внатре. А немав цисти на јајници тогаш. Сега не знам. Е и сега ме боли на местото ама ми се поврзува и со слабината. Ми надојдоа секакви мисли, скраја. Ве боли и вам слабината? Ама како пулсира во јајникот така паралелно и во слабина. Па и левата нога ме вие, можеби и од преладеност. Зедов парацетамол и диазепам.