Тест за овулација

Дискусија во 'Бременост' започната од newring86, 9 август 2015.

1. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    57
    Како знаеш дека е позитивен?
    Според упатството треба двете линии да се темни - јас со доста потемна од членката chat gpt ми вика негативен е А не ми редовен циклусот да би знаела дали е во право ‍:rofl:

Прикачени фајлови:

• IMG_4719.jpeg
      IMG_4719.jpeg
      Големина на фајлот:
      372,9 KB
      Прегледи:
      37
    • IMG_4717.jpeg
      IMG_4717.jpeg
      Големина на фајлот:
      302,6 KB
      Прегледи:
      42
  2. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    174
    Мене ми изгледа позитивен :sun: баш левата линија изгледа и малку ко 'подебела' од десната. Среќно! :hug:

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.132
    Скроз ми изгледа за позитив пик :inlove:

4. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    328
    Instaliraj si premom aplikacija, pa taja ke ti kazi spored slikite, da ne treba ich da se mislish :)

5. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    57
    Фала ти, си ја симнав и топ е :D

На Bulka12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mucana_Sk

Mucana_Sk Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки:) нова сум на форумов, но и нови моменти ми се ова со оглед на тоа дека првпат се обидувам за бебе. Немам искуство и не се снаоѓам најдобро со тестовите за овулација (иако јасни упатства, еве не сум сигурна) па ќе ве замолам за мислење, дали ова значеше позитивен тест? првата слика е од саботата, втората неделата. Пред и по тие денови втората црта беше премногу бледа
    Фала однапред за споделено мислење :)

Прикачени фајлови:

• IMG_2017.jpeg
      IMG_2017.jpeg
      Големина на фајлот:
      90 KB
      Прегледи:
      28
    • IMG_2477.jpeg
      IMG_2477.jpeg
      Големина на фајлот:
      193,3 KB
      Прегледи:
      29
  7. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    174
    Двата се негативни, линијата лево треба да е иста боја или потемна од таа десно. Инаку кога е негативен ќе варира интензитетот на бојата на левата линија, зависи пример и од тоа колку течност си пиела, ама секогаш ќе е значително побледа од десната. Кога е позитивен нема утка, ќе го познаеш, ќе е јасна и жар левата линија. Знам како ти е, јас првиот месец ептен бев уплашена и скептична, тестирав секој ден и само бледи линии добивав, си мислев некако ја испуштив, ама испадна многу подоцна од што си рачунав да ми е овулацијата. Продолжи да тестираш. И можеш да ја спуштиш апликацијата и погоре што беше спомната (Premom), и јас ја користев таа. Ќе ги сликаш тестовите и ти дава како коефициент самата апликација и ти покажува кога е плодниот ден. Исто ако тестираш секој ден можеш ден пред жар црвена линија веќе да забележиш зголемување на интензитетот на бојата и можеш да претпоставиш дека кај да е ќе го имаш пикот. Зависи од тестовите, во моите ако не се лажам пишуваше дека за 24 до 48 часа после пикот настапува овулацијата.
    Среќно! :hug:

8. Mucana_Sk

Mucana_Sk Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Ептен фала за појаснувањето. Некаде видов дека и вакви линии ги зимаат предвид па помислив дека можеби боите не секогаш се со баш ист интензитет, особено што од веќе од понеделникот повторно доста побледа стануваше. Исто си осеќав и некои симптоми на овулација(баш во понеделникот и вторникот) а и минатиот месец имав порана, гинеколог ми потврди. Сликите се од 10 и 11 ден од цисклус, а минатиот месец по претпоставка на матичната овулацијата настанала околу 13 ден (на 16ти ден ме гледаше на ехо и според течноста и исцедок процени) па затоа некако збунета и не можам да фатам ред :)
    Иначе долги години бев на контрацептивни поради полицистични, па не осеќав симптоми на овулација, логично :D сега осеќам ама сеуште недоволно сигурна.
    Ќе ја видам и апликацијата, фала многу!

На Rozevata и Eho им се допаѓа ова.
  9. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    881
    Жени, прашање едно до вас.
    Денеска ми е 9ти ден од циклус и баајги ме "врти" јајникот ко за овулација и имам секрет. Во петокот на 6ти ден, имав бледа линија на Овула тестот, вчера не сум направила.
    Се мислам да не имам ситуација на пребрзо растење на фоликулите и да немам зрела јајна клетка, пошто рано ми е.
    Која ми е дилемата: циклусот ми задоцни 5 дена. Да добиев кога требаше, овулација ќе ми беше баш денеска. Не знам дали организмот ми се "води" според реално кога добив или кога требаше да добијам.
    Ваши искуства слични?

10. medlove

medlove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Девојки,дали некоја знае да ми каже дали настапила овулација ?

Прикачени фајлови:

• IMG_5573.jpeg
      IMG_5573.jpeg
      Големина на фајлот:
      153,7 KB
      Прегледи:
      20
  11. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    174
    Тестов е негативен. Ако е прв што го направи, продолжи да тестираш. Левата линија треба да е поистакната од десната (потемна од неа или барем иста боја) за да е тестот позитивен.
    Зависи од тест до тест, и од организам до организам, ама на тестовите најчесто пишува дека од 12 до 48 часа после позитивен тест настапува овулацијата.

На medlove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    924
    Почнува овулацијата, блиску си, во следните 12 саати треба да настане пикот. Од пикот, како што кажа и Eho, овулација може да настане во тој период од 12 до 48часа, а најчесто од 24 до 36.
    Еве кај мене како изгледаше слично на твоето и Lh мерев во следниот саат, така што ова е линија како за 15 mIU/ml
    20250428_060126.jpg

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    111
    Здраво на сите, јас си купив микроскопче за да си се тестирам, ви пуштам и сликичка. Дали имате позитивно искуство и дали е исто како и за тестот од кога ќе покажи позитивен наредните ден два се плодни? :inlove: IMG_1775.jpeg