Мене на 30-34 дена ми е менструацијата овој месец на 11ти ден ми беше овулацијата, апликацијата нема врска!
Жени вие што редовно следите со тестови, ви се поклопува линијата на тестот со други симптоми како исцедок, болка во јајници и слично?
Негативен е тестот? Овулацијата би требало да биде утре на 16ти ден, немам редовен циклус за да знам со сигурност
Според упатството би требало да е позитивен... дали доколку утре отидам на лекар ќе може да види на која страна е овулацијата или можеби треба едната линија да е потемна?
Zdravo,imam neredoven ciklus i sakam da pocnam so test za ovulacija koga se pravi ? ovoj ciklus mi bese posle 2 meseci ?
Па треба секој ден да тестираш, и да не внесуваш многу течности пред да го правиш тестот (и мислам идеално да немаш мокрено околу 2 часа, така читав се препорачувало). Јас почнував да тестирам отприлика по 2-3 дена откако ќе ми завршеше циклусот. Среќно
Здраво, треба секој ден да се тестираш во исто време најдобро е после ручек, а не со прва утринска. Некогаш кога е отприлика овулацијата добро е и два пати на ден да се тестираш. АА овој тест е негативен.
Зависи должината на циклусот, ако ти е пократок порано се почнува. Ако ти е 28 дена, по некое правило дека лутеалната фаза е 14 дена - овулацијата е на 14 тиот ден, ако ти е 26 дена на 12ти ден итн. а се почнува со тестирање барем два дена претходно.