Еден update да направам. Сабајлево имав две жар линии на тестот,за разлика од вчера кога немаше ни една. Значи не ми поминала овулацијата ко што мислев,сега допрва настапуваИ исцедокот така вика Сакам да кажам,функционираат супер тестовите од ebay
тестот за овулација уствари е да се види за тој ден дали овулирате или кско функционира?! Јас кога сакав да останам бремена,значи плански и останав. Користам апликација my calendar симната од play store каде го следев циклусот...исто има опција да кликнњш бремена сум! е вака сега... јас кога решив за бебе прво видов кој ден овулирам и кој ден е голема шснса за плодност.Апликацијата и тоа го покажува,по тоа и одев и вели 7 август... и ствсрно успеа ! нс нет барав и исто вели вели ( според дстата на последната менст) ми се паѓа 7 август Овулација ... еве бебушка расте )
@Goticarka нека расте бебка,баш ми е драго. Мене па апликацијата ми покажува овулација на 12 ти ден,ама еве денес овулирам(15ти). Ок се апликациите за да се има увид и ко дневник ке дојдат ради зачуваните податоци,ама тестовиве не лажат,детектиран хормон е во прашање,и сметам дека се супер за плус-ориентација Исто ко и за бременост,се држи неколку секунди во мокраќа,најдобро утринската. Почни си на пример од 12ти ден од циклус,па се до 17ти,и гледај да е од прилика во ист период од денот.
Девојки од кој тестови за овулација користите? Само да ми се достапни во аптека сакам немозам да на рачувам по интернет ме мрзи таа работа мене.
Мониче јас од ebay нарачав,многу е поисплатливо,не дека те разубедувам ама.За околу 600ден добиваш 50теста за овулација+10 за бременост.Ке можеш два пати дневно да тестираш @monik55
Јас ги користев be safe тестовите за овулација ми помогнаа искрено ете сега расте едно маже во мене..верувај дека ќе успееш и ќе си имаш живо и здраво бебенце..и сите до една од овде ќе се исчистите
Зегин ама многу одамна беше можеби пред 7/8 месеци тогаш имаа акција 2 паковања од по две ленти внатре..провери можеби ги има и сега
Ве молам некоја што има искуство со овие тестови за овулација, не сум сигурна дали покажува позитивен тест?
Девојчиња, овој месец почнав да се тестирам со лентите за овулација од eBay, и ви споделувам искуство.. Си се тестирав како што пишува во упатството, секој ден во исто време, во периодот од 10 сабајле до 20h (јас се тестирав секој ден во 15h). 2 часа пред да правите тест не се внесуваат течности. 3 теста направив, бидеќи во упатството има табела, според која пишува на кој ден да се започне со тестирање во зависност од времетраењето на циклусот. На пр. 32 дена, треба да се почне од 14 ден од циклус.. Се надевам дека ќе ни помогне...
Да, да. Вчера, денес, утре обавезноо.. Ти благодарам мила, се надевам дека ќе ни помогнат на сите овие тестови..