Бидете активни , покријте овие денови со односи . Ако имаш направи и утре чисто за споредба , но мене ми изгледа за позитивен.
Јад сум во концепција, се обидуваме за бебе, си пратам и на календар кога ми се плодни денови, но правам и тестови, да бидам прецизна Ovula тестови, слични на Surecheck за бременост, само за овулација. Меѓутоа дури на плодно денови ми покажува негативен тест, дали се адекватни или јас не ги правам во точно време незнам. Се обидувам да има прво дете, ако некој може да ми даде совет, слободно пишете. Заборавив да ви кажам и дека пијам Pregnacare conception препорачани од гинекологот, гинекологот е од Биотек поликлиника.
Водење само со гинеколог или тестови. Ќе се изненадиш можеби некогаш е подранета овулацијата, некогаш задоцнета.
Problemot e što neznam tocno koga mi e ovulacijata, testovite mi se negativni, pred onie "plodni denovi" od aplikacijata, uste pogolem problem e sto mene sekogas mi conuva ciklusot 4 dena porano, znaci namesto za 28 dena mene mi pocnuva za 24 dena. Zatoa i neznam koga mi e ovulacijata.
Апликацијата не е точна затоа што телото не е програмирано. Појди на гинеколог матичен ќе ти потврди овулација. Се надевам наскоро ќе се пофалиш со позиривен тест. Среќно!
Problemot e sto ni so ginekolog, ni so testovi ne mi iskaca pozitivno na ovulacija, mnogu haoticen mi e ciklusot, nekogas doagja za 28 dena tocno nekogas za 24 (onoj mesec koga imam stresovi na rabota).
Jas rabotam vo kazino, 3 smeni i nemozam das e pagoda so doktorkata za ovulacija bidejki, eve posledniot pat, doktorkata bila na nekoe predavanje, I me pregleda 4 dena posle ovulacija.
Дали секој ден правиш тестови за овулација? Почни одма од кога ќе ти заврши циклусот, секој ден, не со првата урина (јас најчесто правев околу 10/11 часот наутро), пред тоа избегнувај да внесуваш многу течности за да не се 'разреди' урината. А ако воопшто не добиваш позитивен тест, тогаш мораш да разговараш со докторката. Мене ми се случуваше секој месец на различен ден да фатам овулација, ама секогаш добивав точно 2 недели после позитивниот тест. Ти посакувам среќа!
Bev na ginekolog i pak ne go pogodiv terminot bidejki koga mi zakaza prv pat na toj datum imase predavanje ona, a jas rabotam vo 3 smeni, sto e tesko da se pogodi terminot
Најди си друга матична или матични што работат во две смени за точно да можеш да погодиш. Мојата ми закажуваше фоликулометрија преку два дена, или преку еден зависи од големината на фоликулите за да ми каже кога да се покриеме со односи. Одела и прва и втора смена јас сум искачала на пауза за да ме прегледа.
Те разбирам, ама чим не фаќаш овулација на тестови може само матичната да те следи и да ти соопшти што да правиш понатаму.
Станче полека, ќе го погодите следен месец терминот. Треба трпение во ова. Што подразбираш под негативен тест, тест линијата не ја фаќаш да биде исто црвена или нема воопшто втора линија/ептен бледа?