Ako mi pocne ciklusot sleden meses, togas ke pocna kako sto mi kaza, ti blagodaram mnogu. se nadevam deka ke zabremenam ovoj mesec mnogu sakam da imam dete, pricina poveke za zivot ☺️
I jas rabotam vo kazino sum odela posle 3 smena ili pred rabota koga sum 2 smena.samo vo 1 smena ne odgovara.taka da mozes i ti.
Здраво девојки, вчера бев на преглед матичната ми рече да очекувам за 2, па и 3 дена да пукне водечкиот фолекул. До вчера тестовите ми беа со бледи линии , денес во 12 беше вака баш црвени. Дали тестов значи дека денес ќе биде овулацијата ?
Или си многу блиску до позитивен тест, или позитивниот тест 'заминал' (може бил вчера). Најдобро уште еднаш да направиш, да видиш дали линијата лево ќе е потемна или посветла од оваа, па така ќе знаеш дали овулацијата поминала или допрва доаѓа. Бидете во секој случај активни деновиве. Среќно!
Штом вчера била посветла линијата, значи пикот ќе биде поручеква/вечерва/утре. Што значи овулацијата допрва следува. Од 12-36 часа после пик викаат следува овулацијата. Покријте ги следниве денови, и се надевам за 2 недели ќе се радувате на 2 цртки