Девојки денеска ми е 13 ден од циклус, прв пат правам тест за овулација Дали е позитивен, и кога би била овулација или можеби е помината
Здраво, кои се тие овулуациски тестови и кога се прават? Се извинувам, но прв пат слушам, а јас од многу перипетии стварно не сум ич сигурна за мојот овулуациски ден. Фала ви.
pravev test za ovulacija od clearblue napraviv i imav pozitiven test odnosno nasmeano covece posle saat ipol napraviv veke bese negativen no osetiv mali blagi bolki vo jajnicite dali znaci deka sum imala ovulacija? a i spored kalendar mi e najploden den denes
Imam ubavi vesti, bremena sum, 8 nedela, megjutoa mi se pojavi nov problem, vo vaginalniot iscedok imase malku krv. Dali imal nekoj vakvo iskustvo do sega?
Кој ден е овулацијата? Последниот е од денеска. Кога треба да се има однос денеска или вчера требаше да имаме однос?
Фала на одговорот Ние вчера немавме , касно е ваљда денеска Или можеби мислиш на денеска? 12.12? Не ми е јасно кога е најплоден ден
Најака беше некни , а вчера беше бледа, затоа не знам дали промаршивме кога беше најплоден ден или можеби најплоден ден е после најјаката црта , т.с вчера и денеска. Или треба да се има кога е најјака цртата, а таа беше некни . Ништо не ми е јасно
После позитивен тест за овулација, овулацијата ќе настапи во наредни 24-36 часа. Се препорачува истиот ден и денот после тоа да се има односи. Спермата може да преживее и до 5 дена, ако сте се покриле и пред и сега да се покриете, мислам дека тоа е тоа.