Најчесто овулацијата е на 14 дена пред почеток на менструација, иако има исклучоци. Ако ти е редовен циклусот, примени ја оваа математика, пр.ако добиваш на 26дена, теоретски овулација ти е на 26 -14= 12тиот ден, но ти можеш да почнеш да тестираш 3 дена порано, во примеров од ден 9ти за да го фатиш покачувањето и пикот.
Имам нередовен циклус претходниот пат тестирав после циклус одма и имав позитивен резултат ама за жал заврши со спонтан абортус сега за овој пат сакам пак да правам ама нередовен ми е циклусот дали да почнам со тестирање одма од кога ќе ми заврши менструацијата
Аха ама и после менструација може да се тестира за случајно да не ми избега овулацијата па да биде без успех
Dali nekoj koristel testovi ovula od zegin sto se? Dali se tochni ? Pravam vekje 5 dena site se negativni vo glavno okolu 5-6 na pladne poradi rabota togas si doagam. A vaginalnata sluz ja imam od vcera
Не сум користела од нив, ама да не пиеш многу течности пред тестирање? Пробај нареден пат барем 2 часа пред тест да не пиеш ништо.
Тогаш пробај други. Јас имам користено од тие од Али експрес и ми се покажаа добри и точни, едниствена разлика забележував кога имав пиено повеќе течности пред тест.
Дали се наближува овулација еднаш покажува високо еднаш ниско на таа апликацијата premom не покажува точно,во саботата ми заврши циклусот имам нередовен циклус
Катастрофа се овие тестови кај мене исто така, овој месец ако не добијам позитивни црти па те Си терав, демек немам овулација А истите симптоми како и секој месец. Има едни тестови со 5 внатре тие ги користам постојано околу 320 ден се. Со нив точно денот знам кога ќе добијам циклус. Овој тест, сега гледам многу го скапнале 390 ден.