Позитивен е, ако двете се исти црвени, позитивен е. Вчера и денес ти се денови за бременост. Од каде ги земаш овие тестови?
На мене вака ми изгледаат двете црвени, што значи е позитивен. Не треба да биде бледа линијата, туку исто црвена или потемна од контролната црта. Еве го мојот за споредба позитивен
Ако е бледо црвена не е позитивен. Штом почнува видливо да црвенее постепено за ден, два настапува овулација кога е жар црвена. Ти секако работи на случајот. Пред и за време на овулација најголеми се шансите за бременост.
Здраво девојки, Сакам да го споделам моето искуство со овулаторните тестови Ги користев само еден месец, но навистина дисциплинирано, секој ден во исто време. Искрено, немав големи очекувања затоа што постојано читав дека може лесно да се промаши пикот. Тоа малку ме плашеше. Но, јас решив да бидам упорна. Кога почна линијата постепено да се засилува, сфатив дека нешто се случува. Наместо да ризикувам да го промашам моментот, почнав да тестирам на секои 3 часа. И да, го фатив пикот точно кога беше најсилен.)) Тоа чувство кога гледаш дека конечно си го “фатил” вистинскиот момент е нешто посебно. Ми даде сигурност, мир и чувство дека конечно имам контрола врз процесот. И потоа дојде денот за менструација… и таа не дојде.)))))) Фала му на Господ, денес имам позитивен тест за бременост Само сакам да кажам, бидете трпеливи. Телото има свој ритам, но кога ќе му помогнете со малку следење и разбирање, работите стануваат појасни. Овие тестови навистина можат да помогнат, особено ако се користат внимателно и со трпение. Не се обесхрабрувајте од туѓи искуства. Секое тело е различно. Дајте си шанса. Ви посакувам на сите две цртички што побрзо ❤️
Овие тестови кој ги измислил алал да му е. Корисно за тие што сакаат и што не планираат бременост. Јас точно на ден на овулација бремена останав, не пред не после,не значи дека кај секој. Пробано неколку пати и си знам, некогаш ако не ме изненади И затоа сега си следам често кога треба да патувам или одмор. Ми доага точно после 12 дена од денот на овулација. Раат
Мене ме интересира дали доколку имаме односи секој втор ден имам потреба од овие тестови за следење на овулација? Исто така сакам да прашам фали се прават со прва мокрача или нема врска само да биде секој ден во исто време?
Реално и нема потреба од тестови ако имате секој втор ден односи, таман ќе си биде покриена овулацијата. Инаку подобро е да се прават одпопладне, само да немаш многу течности пиено претходно (да биде поконцентрирана мокрачата).