Здраво, дали има tattoo artist во Скопје што изработува мали тетоважи, као 0.5-1 cм големина, со многу тенки линии?
Лично не би ти препорачала толку мала и тенка тетоважа. Тоа со тек на време ќе се рашири и на ништо нема да личи.
Здраво, дали некој може да ми каже, односно да ми препорача крема за нега на тетоважа за зачувување на бојата. Имам три, многу си ги сакам☺️ама ме интересира нешто за таков вид на нега.
Има некои посебни креми, во дм ги имаше, меѓутоа било која кремa does the job. Нега како и на целото тело и ќе ти биде океј
Сакам да те прашам. Јас направив две на раче не дочекав да ослабам па да правам. Дали може ќе ми се смени формата ако ослабам? Внимавам да не се тетовирам каде што ептен ќе се приметува разлика од слаб и дебел. Ама овие на рака не мислам дека би се забележале толку.
Па зависи. Пример ако тетоважите се на “свадбарката” и ако ослабеш и ќе ти свиснр кожата, ќе се згужва и тетоважата… друго нешто посебно не може да се измени тетоважа
Imam tetovaza na zglobot na raka od vnatresna strana,sakam da ja vadam bidejki tami ima veni koi sega ne se gledaat.Nekoj so iskustvo za otstranuvanje,ako moze da kaze?
Ужасно изгледа. Сум гледала. Исто боли како кога ќе ја правиш али нема да изгледа после убаво местото. Како кожа над кожа ќе биде. Језиво малку
Iskustvo ti e za ponataka, pred da pravis nesto pa I tetovaza Razmisli so ladna glava dali treba da go napravis toa, ili kratko kazano sea, posle ebenje nema kaenje.
После е*** има каење, има и пулала за каење,јас не се каам ке ставам усте една и не боли воошто.Депилација на интима боли ептен многу .
Вака. Да изгледот на тетоважата варира од Кг. Поготово на места со повеќе месо. Мене сите ми се негде на коска или послабо. Ја и у - сум со кг, ама баш дека работам на тоа да накачам, и не ставам пр на бицепс ете, на бут, на стомак. Ја еднаш сум била на депилација и умрев. Ќе умрев начисто, 4 тетоважи имам, ниедна не ме болеше ама ич. имам на различни места, горе доле, ребра. Ништо не болеше како депилација. Ама зависи изгледа. Мене на ребра пример ме гулицкаше, другари имаат вриштено. Јас цела мислам да се ишарам. Мислам не сеа ко машко. Ама ќе ставам уште сигурно. Кога ве читам сакам уште
Многу сакам тетоважи. Иам две. Втората не требаше да биде тоа шо излезе, јас сакав феникс ама овој "најдобриот" тетовирач во мојот град ми кажа дека сум била многу слаба и неможел феникс да ми тетовира на тоа место. На грбот сакав. Педер.
Немам тетоважа ама моментално барам соодветна.Сакам на дланката одозгоре на која ќе пишува dad(или тате) во срце или како гулаб што одлетува.Не знам дали на мк или на англиски. Така ќе ме држи татко ми секогаш за дланка иако го нема веќе.
Поарно dad да напишиш, оти тоа tate може да ги збуни луѓето, ќе си помислат дека го промовираш andrew tate
Многу убава идеа Ама најјискрено. Може и тату артистот да ти каже, ако е фер. На рака најбрзо бледеат. Ради миење, сонце, сончеви зраци, хемикалии. Има луѓе шо кожата им држи. На другар одма му избледоа буквите. А ти и цртеж и текст сакаш, шо и за корекција не е малце
Не сум знаела дека бледее тетоважа.Планирам да разговарам со тату артистот за идеа.Ако не ми е на дланка тогаш на страна на ракат таму не ме фаќа вода толку.Фала ќе имам на ум.
Вака сакам да те прашам јас имам две на раче тетоважи од внатрешната страна ама иам вишок кг. Сеа добив желба да се стегнам и да ослабам. Дали ќе ми се сменат тетоважите на рака? Ја мислев дека тој дел највеќе нема да се приметува дали си слаб или дебел. Затоа се решив таму. А ти што мислиш ако имаш искуство некое?