Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Zatanna

Zatanna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Каде се тетовираше? Би сакала на истото место да се истетовирам, но имам многу вени во тој предел, па барав кај некој што има искуство со самата кожа, не мора да е неверојатен уметник

2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    4.527
    Дали ако ставам тетоважа и после неколку години се предомислам, лесно се отстранува со ласер?
    Дали би можел да имам последици на кожата? :?:

3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    9.099
    Сите имаме вени во тој дел на раката, иглата за тетовирање не влегува толку длабоко за да ги повреди вените, влегува само под кожа.

Лесно се отстранува да, ама што имам слушано искуства по нет е доста болен дел тој со отстранувањето, затоа што ја гори кожата на тоа место, ама после не знам дали останува нешто како белег на местото, ама најверојатно не, затоа што има доста масти за регенерирање на кожата после отстранување на тетоважа, па не би требало да има некој последици на кожата.
    Ако не си сигурен за почеток не мора да правиш одма трајна, направи од оние пробни што се по неколку месеци што траат и види како ќе се осеќаш со тетоважа.

Е сега од искуство јас барем до сега воопшто не сум се покајала за ниедна тетоважа, а од почеток бев као оноа ај само една ќе стаам и толку, после уште 6 направив, некој ми се со значење, некој воопшто не, ама сите си ги сакам премногу и ми е непроценливо што ги имам затоа што во тој момент сум ги сакала премногу и така сум се осеќала, едноставно ми се како украс и уметност на телото. Со овој став сум уште од почеток и мислам дека никогаш не би го сменила овоа размислување.
    Сега сум во план уште една да правам и се ја одложувам, не поради тоа што се мислам, туку поради финансии.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.