Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Сакам тетоважи такви малечки слатки (срциња, ѕвездички, цветчиња..) :inlove: и немора да имаат некое значење ..се се само не можам да поднесам големи тетоважи и на едно место 5 огромни.Би сакала да си направам една таква мала слатка! :rofl: :rofl: ама сепак ке размислам уште малце за да не се каам после извесно време!!

2. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Животен сон ми е ! :D
    Да најдам прилагодно време за правење и свршена работа.

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Eдно време сакав да ставам тетоважа петел.
    ПЕТЕЛ бе. Појма немам што ми било тогаш. :lol:

Инаку,сум за тетоважа,ама да има значење,барем за мене,и да не е некоја голема,од оние на цел грб,цела рака,нога...

4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Уфф, ке биде некој ден само да соберам некоја пара. Дечко ми и родителите се против тоа, но јас си имам голема желба и тоа ке биде тетоважа која ке има големо значење за мене. Првата буква од моето име (или на латиница или на хебрејски јазик) и детелинка со 4 листа за срека. :)

5. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Обожавам тетоважи и си конечно успеа да си ставам една лани летото на грбо само не ми е доправена оти ногу се скапи :( па сега воа лето ке ја доправам :) белки ке заштедам нешто :D
    Иначе еве слика од мојта , само уште не е готова :) :)
    иначе е индинска буква значи среќа :) оти тоа лето се запозна со мојот свршеник и мора да си ја означам среќата :)

Прикачени фајлови:

• tatto me.jpg
      tatto me.jpg
      Големина на фајлот:
      139,7 KB
      Прегледи:
      235
    • tatto me2.jpg
      tatto me2.jpg
      Големина на фајлот:
      155,7 KB
      Прегледи:
      227
    На Forgotten и velesanka им се допаѓа ова.
  6. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Големо ДА за тетоважите.
    Од каков и да било мотив , поддржувам. И така се е релативно , денес ти значи утре не.
    И така кога ќе го напуштам светов ќе бидам оштетена , нема врска.
    Инаку ќе се тетовирам септември , најверојатно :)

7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472
    се одлучив да си ставам летово прво привремена (1 месец што траат) за да бидам сигурна дали сакам тетоважа и како ке изгледа :D
    иначе нејкам тетоважа срциња, мечиња, и такви работи.. туку сакам да биде некоја комбинација од мојот хороскопски знак (стрелец) и почетната буква од името.. и од прв поглед да не се приметува што е, туку откако ке ја загледаш да сфатиш :D и да ке биде мала и ке биде на рамото најверојатно..

8. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Обожавам тетоважи...на мои тин. години сакав да истетовирам ружа на рамото, среќа што не се истетовирав сега би се нервирала...некако мислам дека ружите и не се баш некој избор за мене за цел живот.
    Потоа сакав некој интересно трајблче да истетовирам на грбот, поточно доле над задникот и да ми се познава кога би носела на пр. фармерки со спучтен струк...мајка ми не ме пушти -ми рече ќе те кажам на татко ти дека сакаш да се глупираш, а јас дури и пари си штедев :worried:
    Конечно се решив за делфин на глуждот и пак мајка ми ме спречи со нејзините закани :@ и така сега тетовирањето ми остана само желба,.

Ми се допаѓа и мачката што ја има Ферхудне на грбот.
    Ги гледам L.a. Ink i Miami.inк. секогаш , не пропуштам епизода, Кет вон Ди ја обожавам, сепак не би се одлучила на повеќе од една тетоважа.
    Баш ваква тетоважа сакав само црно-бела :inlove:

Прикачени фајлови:

• dolphin-12.jpg
      dolphin-12.jpg
      Големина на фајлот:
      15 KB
      Прегледи:
      198
  9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Немам против луѓето кои се тетовираат, сакав и јас на одредена возраст, но сега сум среќна што не го направив тоа.
    Основната причина е што тетоважата(не мислам на краткотрајните) или пирсот оставаат траен ефект и не би ги сместила во модно изразување на себеси , бидејќи модата е променлива. И симболот кој во одреден момент се чини интересен или како олицетворение на личноста во моментот може да претрпи промени, дури и да стане пречка или нелагодност во понатамошниот живот. Мислам дека треба сериозно да се размисли околу тетоважата, не да биде ефект на младешка понесеност и да се врежат пр.иницијалите или цело име на дечкото и после некој месец да го снема него засекогаш, а името да остане засекогаш на телото. Пак од друга страна симбол кој нема никаква аналогија со личноста кога ќе се тетовира само врз база на симпатичен изглед на истиот не разбирам, ама ај почитувам право на избор.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Никогаш во животот не сум посакала да имам тетоважа, ама баш никогаш :!: ! Нити со значање, нити без значење, нити срциња, ѕвездички, цветчиња, бубамари, нити букви, не дај Боже змејови, мртвечки глави и сл. Ептен грубо ми стои многу истетовирано тело,со многу тетоважи на половина, па на раце, па на рбетот, па на ногата |( ...шаренило!
    Ајде една направена без разлика дали е со значење или без значење ако некому му претставува задоволство тогаш ќе речам ,,зошто да не?,, Но многу тетоважи на едно тело мене не ми изгледаат убаво! Мислсам дека и познатите ѕвезди претеруваат со тоа тетоважите, еве ќе ја земам за пример Angelina Jolie која го истетовира своето тело со свашта! :^)
    Ако веќе треба да посочам некоја тетоважа која ми се допаѓа тогаш еве оваа на Rihanna ми е симпатична [​IMG] Добро ќе беше да останеше само на оваа тетоважа |(

11. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Таа ми е од пред 3 години, имам и една на тилот 5 кинески јероглифи која ми е од пред 5 години, немам слика...не сум се сликала позаде :D

Прикачени фајлови:

• 100_7022.jpg
      100_7022.jpg
      Големина на фајлот:
      208,8 KB
      Прегледи:
      329
    • 100_7024.jpg
      100_7024.jpg
      Големина на фајлот:
      144,5 KB
      Прегледи:
      329
  12. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Јас си копнеам по тетоважа и си планирам да си ставам кога тогаш
    Не ми се јасни оние кои ставаат тетоважа онака да пробаат, и чија тетоважа нема значење (ај нека ми објасни некој какво значење има ѕвезда или срце, кое патем во многу култури е знак за женски полов орган). Јас сакам позади на левото рамо тетоважа од мачка и тоа затоа што прво мачката ја симболизира жената како независна, итра, снаодлива, второ обожавам мачки. На пример вака нешто:

исто така ми сакала и нешто интересно околу глуждот, како нараквица со привезоци со различни форми

И посебно сакам ситна тетоважа меѓу прстите од хороскопскиот знак :D :D ете скромна јас :D

а морам и оваа сликица да ја споделам со вас
    [​IMG] :D :^)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Интересничка е ама никогаш не би се истетовирала вака :)

14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Уфф колку би сакала една амааа немам храброст можеби една лажна колку да ми помине меракот...

15. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    еве ја мојата тетоважа пред 3 години :inlove:

Прикачени фајлови:

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Еве ја мојата миличка тетоважа што ја имав, планирав ја направам трајна, ама ете уште не дошол одлучувачки момент. Ми доаѓа на вратот, на долниот дел.

Сакам да ја направам слична, со неколку модификации, малку се зезнати ама мислам дека се изводливи. И бидејќи мислам дека решавачката година ќе биде оваа, одн.летово, ми останува да најдам добар мајстор.

Прикачени фајлови:

• IMG_0431.JPG
      IMG_0431.JPG
      Големина на фајлот:
      13,7 KB
      Прегледи:
      239
  17. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Мене сега не би ме оставиле,но некој ден ќе ставам мала на вратот од десната страна би сакала да имам знак од некој бенд или малечка роза со трња. :inlove: Инаку како што кажа Вајлд Чајлд тетоважите што ќе се стават во некој период ќе имаат значење и ќе не потсетуваат на тој важен период од нашиот живот. Без разлика дали бил болен или среќен. Јас сум за тетоважите само да бидат дискретни и не пренападни. :)

18. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Сакам тетоважа и се надевам дека ќе ставан некој ден. Ама тоа ќе биде тетоважа што ќе има големо значење за мене. Тетоважата сакам да биде помалечка и на некое место кај што не е премногу видливо, нападно - да ѕирка само малку, доволно :) Слатки ми се тетоважите ѕвездички, срциња ама не би ставила... тие тетоважи ми се минливи и после би се каела ако би ставила таква.
    И многу е важно и кај кого ќе ја ставиш тетоважата зошто другарка ми стави така на непроверено место и за неколку месеци почна да и бледи, па мораше да оди на друго место и да и ја преправат.
    А да... и кинески букви ми се демо де... некако сите што ги ставаат - ги ставаат за мода... глупости.

19. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Сакам тетоважи што имаат значење.Пред неколку лета сакав да си ставам и ептен бев загреана ама дечко ми ме премисли.
    Сепак остануваат за цел живот,а незнам утре што се носи и кај ќе работам.Така ќе си се задоволувам со тетоважички од кна :)

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    хахаххахах еј баш ме изнасмеа фоткава
    се сетив сега, кога бевме во Барселона имаше еден дедо, абе скроз гол си шета низ улици, ама битно си имаше истетовирано купачи и тоа ептен требаше да се приближиш за да сфатиш што е работата :D