Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991

Вааква сакам да си направам, ама да не биде толку едноставна ... Да биде некако интересно искомбинирана и со знакот на дечко ми ( :^) за ова не сум мн сигурна, прво мојот знак ке го ставам, а после ако се земеме и неговиот :D

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    ^^Сум размислувала за тетоважа. Дури и едно време ја имав осмислено и сакав да ја ставам, но се размислив и решив да не се тетовирам. Тетоважата која ја имав осмислено за мене има многу големо значење и не знам дали би сакала тоа значење да ме следи секогаш во животот :(.
    Сега многу ми се допаѓа тетоважа по р’бетот. Многу секси ми изгледа и ми е полн погодок за девојче :inlove:

Nevermore, морам да кажам мое мислење. Ако ставаш тетоважа, стави си го само својот знак. Дечкото е променлива работа (колку и да не ти изгледа така во моментов)....можеби некогаш ќе зажалиш :?:

На 1209 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Тетоважите по рбетот се едни од најболните, заедно со тетоважите кои што се прават на горниот дел од стапалото, на лактите или зад увото. Тетоважата зад увото затоа што тука е многу танка кожата и има огромна болка, а на другиве места има одма коска и многу малку масно ткиво.

Инаку јас добив дозвола и од дома, за месец, месец и пол одам кај тату мајсторот. Си издизајнирав сама тетоважа, знам и на кое место. Едвај чекам!

На tigerlady и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    FBI па затоа реков откако ќе се земеме :D Да не се заебам, па да стружам со гланцпапир после :!: ;) ;) :D

5. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    ^^ Гланцпапир бе хахахахахахахахаха
    Е така, тоа размислување ми се допаѓа хахаха. Иако мислам дека ни мажот не е статична категорија хахаха

6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Доколку се тетовирам некогаш во животов... (а ќе се тетовирам :!: :D ) првата тетоважа би сакала да биде со некое значење. Како што кажа тајгерлејди за мачката и јас го мислам истото
    [​IMG][​IMG]
    , или пак пердувче од паун - паунот ме потсетува на раскош, убавина, луксуз...
    [​IMG][​IMG]
    Или ластовичка во лет на плешката = слобода, независност. Или крилја од птица.
    [​IMG][​IMG] [​IMG][​IMG][​IMG]
    Би го истетовирала мојот хороскопски знак - девица - и тоа на десниот дел од стомакот, оној дел каде што се оперираат од кила. :D
    Би се истетовирала со некој симбол на арапски, кинески или индиски - моето име, зборот љубов, среќа и сл.
    Би ги истетовирала иницијалите на глужот.... или некој цитат кој за мене има големо значење.
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Исто така желба ми е да го истетовирам знакот на смртоносните реликвии од Хари Потер. :$
    [​IMG][​IMG]
    Мнооогу работи би истетовирала, сепак би сакала тетоважичките да се мали и скромни, а не на цел грб, гради или раце да бидам испошарана со милијарда бои.
    Не сакам вака: [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Ги преферирам исклучиво црните тетоважи - евентуално со 1 до 2 бои.

На Fallin-ForHisSmile, macysh и tigerlady им се допаѓа ова.
  7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас сигурно некогаш ќе се истетовирам и тоа ќе биде мачка. 10000000% Т.е. може и во скоро време само да присоберам пари. Колку чини мала тетоважа отприлика, во Скопје?

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    перудвче од паун, ми се допаѓа идејата :)

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.795
    לזה נתן לי רוח חיים

Ваква тетоважа имам на левата страна од телото,кај ребрата,ја имам веќе 12 години и е посветена на мајка ми.
    To the one who gave me the breath of lifе

На La.Reina.Del.Sur, Fallin-ForHisSmile, rossonerka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Kat von D <3 секако , супер е тетоважа доколку е убаво изработена и има значење

11. shakira777

shakira777 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    bittersweet, прекрасна тетоважа!!! Јас би сакала да се тетовирам ама некои ми кажуваат дека периодов не е погоден за тетовирање зошто тетоважата не смеела да се изложува на сонце 1-2 месеци...точно е тоа? И, би сакала да ми каже некој ако знае некој добар tattoо мајстор во Скопје ?

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.795
    Фала,тетоважата ја мислев 1 година,сакав на некој начин да и одадам почит на мајка ми која прерано не напушти.
    Јас ја направив во лето тетоважата освен што ја мачкав некое време со некоја маст,друго ништо не правев,на плажа отидов можда недела две после тетовирањето ми рекоа од салонот само да употребувам заштита со висок фактор,да не бледее бојата иако е црна.
    За Скопје незнам за татоо мајстори мојата е правена во Мелбурн.

13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Bittersweet :clap: Секоја чест на идејата, пред се, а и на љубовта и почитта кон мајка ти!

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. shakira777

shakira777 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    женскииииииииии, мора да познавате некој добар тату-мајстор во градов :^) ???? дај кажете некој -)

15. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Ваква тетоважа сакам само да пишува That what doesn t kills me , make me stronger... ама пусти страв од машинка.....

Прикачени фајлови:

На StefiNikola му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    ме интересира кој знае да ми каже кој прави најдобри тетоважи во градов?
    значи за скопје прашувам, немој да ми кажувате кејт вон ди :)

17. kuklicka7

kuklicka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas sum golem obozavatel na tetovazi..nemam staveno seuste a veke 2,3 godini ja imam taa zelba..vo dilema bev kade da se istetoviram,no vo meguvreme imav operacija na slepo crevo i sega sakam da se tetoviram na toj del od teloto..ve molam ako nekoj ima nekoe iskustvo neka spodeli,posto mi rekoa deka bilo koja rana ne primala nikavi boi.a ranata mi e premnogu mala,da ne recam 3cm i toa e bez konci..
    [mod-kirilica:5q5fxmu9][/mod-kirilica:5q5fxmu9]

18. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас го делам твоето мислење,да има значење за неа ,но да не биде сликовница.

19. ivanagoki

ivanagoki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    ммммм тетоваза да обозавам само некако немозам да се одлуцам да си ставам

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам тетоважа и ќе се тетовирам, знам каде, што и како, веќе ми е ветено и местото и тетоважата. Само незнам кога ќе се тетовирам иако мислам дека ќе биде летово ;) .
    Тетоважичката ќе му ја посветам на Петко и ќе биде на место кое многу тешко се гледа.

Сакав и друга тетоважа но кога ме однесе брат ми да се тетовирам, се исплашив и ништо од тоа тогаш, и подобро зошто се предомислив, а откако ќе се истетовирам нема назад.
    Сакам тетоважа која ќе ме одсликува мене како личност, која ќе ми биде од непроценливо значење и никогаш нема да зажалам што сум ја ставила.

Покрај онаа првата сакам да истетовирам и буква на зглобот на раката, мала и нежна а буквата ќе биде првата буква од името на татко ми, на левата рака-поблиску до срцето, зошто иако не е покрај мене одамна секогаш бил во моето срце.