Вааква сакам да си направам, ама да не биде толку едноставна ... Да биде некако интересно искомбинирана и со знакот на дечко ми ( за ова не сум мн сигурна, прво мојот знак ке го ставам, а после ако се земеме и неговиот
^^Сум размислувала за тетоважа. Дури и едно време ја имав осмислено и сакав да ја ставам, но се размислив и решив да не се тетовирам. Тетоважата која ја имав осмислено за мене има многу големо значење и не знам дали би сакала тоа значење да ме следи секогаш во животот . Сега многу ми се допаѓа тетоважа по р’бетот. Многу секси ми изгледа и ми е полн погодок за девојче Nevermore, морам да кажам мое мислење. Ако ставаш тетоважа, стави си го само својот знак. Дечкото е променлива работа (колку и да не ти изгледа така во моментов)....можеби некогаш ќе зажалиш
Тетоважите по рбетот се едни од најболните, заедно со тетоважите кои што се прават на горниот дел од стапалото, на лактите или зад увото. Тетоважата зад увото затоа што тука е многу танка кожата и има огромна болка, а на другиве места има одма коска и многу малку масно ткиво. Инаку јас добив дозвола и од дома, за месец, месец и пол одам кај тату мајсторот. Си издизајнирав сама тетоважа, знам и на кое место. Едвај чекам!
^^ Гланцпапир бе хахахахахахахахаха Е така, тоа размислување ми се допаѓа хахаха. Иако мислам дека ни мажот не е статична категорија хахаха
Доколку се тетовирам некогаш во животов... (а ќе се тетовирам ) првата тетоважа би сакала да биде со некое значење. Како што кажа тајгерлејди за мачката и јас го мислам истото Спојлер , или пак пердувче од паун - паунот ме потсетува на раскош, убавина, луксуз... Спојлер Или ластовичка во лет на плешката = слобода, независност. Или крилја од птица. Спојлер Би го истетовирала мојот хороскопски знак - девица - и тоа на десниот дел од стомакот, оној дел каде што се оперираат од кила. Би се истетовирала со некој симбол на арапски, кинески или индиски - моето име, зборот љубов, среќа и сл. Би ги истетовирала иницијалите на глужот.... или некој цитат кој за мене има големо значење. Спојлер Исто така желба ми е да го истетовирам знакот на смртоносните реликвии од Хари Потер. Спојлер Мнооогу работи би истетовирала, сепак би сакала тетоважичките да се мали и скромни, а не на цел грб, гради или раце да бидам испошарана со милијарда бои. Спојлер Не сакам вака: Ги преферирам исклучиво црните тетоважи - евентуално со 1 до 2 бои.
Јас сигурно некогаш ќе се истетовирам и тоа ќе биде мачка. 10000000% Т.е. може и во скоро време само да присоберам пари. Колку чини мала тетоважа отприлика, во Скопје?
לזה נתן לי רוח חיים Ваква тетоважа имам на левата страна од телото,кај ребрата,ја имам веќе 12 години и е посветена на мајка ми. To the one who gave me the breath of lifе
bittersweet, прекрасна тетоважа!!! Јас би сакала да се тетовирам ама некои ми кажуваат дека периодов не е погоден за тетовирање зошто тетоважата не смеела да се изложува на сонце 1-2 месеци...точно е тоа? И, би сакала да ми каже некој ако знае некој добар tattoо мајстор во Скопје ?
Фала,тетоважата ја мислев 1 година,сакав на некој начин да и одадам почит на мајка ми која прерано не напушти. Јас ја направив во лето тетоважата освен што ја мачкав некое време со некоја маст,друго ништо не правев,на плажа отидов можда недела две после тетовирањето ми рекоа од салонот само да употребувам заштита со висок фактор,да не бледее бојата иако е црна. За Скопје незнам за татоо мајстори мојата е правена во Мелбурн.
Ваква тетоважа сакам само да пишува That what doesn t kills me , make me stronger... ама пусти страв од машинка.....
ме интересира кој знае да ми каже кој прави најдобри тетоважи во градов? значи за скопје прашувам, немој да ми кажувате кејт вон ди
Jas sum golem obozavatel na tetovazi..nemam staveno seuste a veke 2,3 godini ja imam taa zelba..vo dilema bev kade da se istetoviram,no vo meguvreme imav operacija na slepo crevo i sega sakam da se tetoviram na toj del od teloto..ve molam ako nekoj ima nekoe iskustvo neka spodeli,posto mi rekoa deka bilo koja rana ne primala nikavi boi.a ranata mi e premnogu mala,da ne recam 3cm i toa e bez konci.. [mod-kirilica:5q5fxmu9][/mod-kirilica:5q5fxmu9]
Сакам тетоважа и ќе се тетовирам, знам каде, што и како, веќе ми е ветено и местото и тетоважата. Само незнам кога ќе се тетовирам иако мислам дека ќе биде летово . Тетоважичката ќе му ја посветам на Петко и ќе биде на место кое многу тешко се гледа. Сакав и друга тетоважа но кога ме однесе брат ми да се тетовирам, се исплашив и ништо од тоа тогаш, и подобро зошто се предомислив, а откако ќе се истетовирам нема назад. Сакам тетоважа која ќе ме одсликува мене како личност, која ќе ми биде од непроценливо значење и никогаш нема да зажалам што сум ја ставила. Покрај онаа првата сакам да истетовирам и буква на зглобот на раката, мала и нежна а буквата ќе биде првата буква од името на татко ми, на левата рака-поблиску до срцето, зошто иако не е покрај мене одамна секогаш бил во моето срце.