Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.534
    Од ден на ден тетоважите на мажи ми стануваат се по селски а оние на жени се повеќе секси ( не сум лез да се разбереме :!: ) Сепак и кај женита треба да е на некое поскриено место мнооооогу ми е грдо кога ке видам баба истетовирана .

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    тетоважата е убава работа но премногу боли затоа што влегува во 3тиот слој од кожата, треба да е хигиенски, затоа што многу болести можат да се пренесат.. тешка и скапа е за трајно отстранување..

3. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Многу ми се допаѓа како стои на женско тетоважа. Јас сум за тетоважа но не трајна, може за 2-3 години што ги има оние па ако ми се допадне може кога ќе ми изчезне повторно да си ја истетовирам истата, но трајната тетоважа е за цел живот сега ќе ја ставеш ќе ти се допаѓа но од каде знаеш дали ќе си на истиот акл и после 30 години. Досега сум имала тетоважа преку летото но таа беше само за 2 недели, се надевам дека и во иднина ќе имам уште неколку :D

Прикачени фајлови:

• IMG_2039.jpg
      IMG_2039.jpg
      Големина на фајлот:
      218,7 KB
      Прегледи:
      273
  4. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Ајде девојки што имате тетоважи споделете го вашето искуство? Јас многу сакам да се истетовирам, и за почеток би сакала нешто мало што ќе ја симболизира мојата замисла бидејќи ќе ми биде прва тетоважа. Но сепак страв ми е заради болката за која што луѓето зборуваат! Инаку знам дека тетоважите болат во зависност на нивната местоположба, јас размислувам за левото рамо или над градите. Па?

На peperutce27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Девојки ќе ве молам за помош :angel: Планирам да си правам тетоважа,па ми треба малку помош од вас.Вака имам замислено некои тетоважи,но не ми се во целост.

1.Сакам мачка,бидејќи ме асоцира и мене,како што напомени една феминка,на жена,итрина,снаодливост,независност... па ми треба некој цитат,квота,мала со неколку зборчиња шти би стоеле под неа :)

2.Друга опција ми е ластовички-слобода,

Исто така ми се допадна идеата со пердувот од паун,преубаво е :D ... Леле незнам за што да се одлучам,ке може мала помош :$

И ако знаете некој од онние квоти од типот- impossible is nothing! Vе молам споделете
    Благодарам :)

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    ЈАс сакам да споделам мислење со тебе и со сите кои мислат да стават тетоважа...
    имам тетоважа на стомакот - и да кажам дека најмногу си ја сакам.
    :inlove: :inlove: 1во за болка немав воопшто- можам да кажам дека имав скокот за време на целата процедура од тетовирање;
    2ро ја одржував баш како ми рекоа( до сега после 3 години се уште не се има променето ни една од 5те бои кои ми ги ставија);
    3то Јас ја правев во Бугарија(стерилизација на ниво+избор на бои морам да кажам одлични)
    4то Сметам дека секој кој планира или сака да има тетоважа треба сам да си избере каде ке ја стави и што би ставил. И секако тоа што би го ставил треба да има симболика и посебно значење.
    5то ако еднаш се стави тетоважа после некако само те тера да си правиш пак или да додаваш уште нешто - кај мене ке е скоро додатокот на 1вата за да го дополнам значењето на истата и да на некој начин ја спремам за последната етапа.
    8) :angel: 8)

7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    ааа вака у летово колку само сакамм !
    не трајна секако :D
    на рамо,на нога најдоле :) ама сето тоа е само едно големо сакам како и секое лето :D
    инаку онака баш секси и е девојка со тетоважа ама не огромна и слично 8)

8. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    следната тетоважа на мене :D

Прикачени фајлови:

На skeridoll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SieIstDieSonne

SieIstDieSonne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    72
    уф да ја ставам оваа и доволно ми е :rock:

Прикачени фајлови:

10. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Обожавам тетоважи али мали и би сакала некогаш доколку имам можност да ги истетовирам иницијалите на син ми,на раката исто како сто е на сликата на тоа место.

11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420

Искрено јас не сфаќам зошто не прашуваш за совет. Ако однапред не знаеш што тетоважа сакаш подобро не ни ставај. Тетоважата треба да биде од тебе за тебе, за да одбележиш нешто/некој а ти најдобро си знаеш што.

12. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    49
    Ме интересира каде можам да добијам привремена тетоважа т.е 6 месеци до година дена ?
    Гледам дека повеќе девојки поставија вакво прашање, меѓутоа не прочитав конкретен одговор.. Моите дома не ми дозволуваат трајна, али за привремена имам дозвола само што не знам каде да се упатам и колку од прилика би ме фатило ако се работи за реченица што не би била поголема од 10цм. Ѕирнав на гугл и случајно го најдов Скин Арт студиото од Скопје, се наоѓа кај тц Буњаковец, само што немаше ништо за овие привремениве тетоважи.
    Ако е некој информиран или веќе се има вака истетовирано, напишете - ќе ми послужи секој коментар зашто летово сум решена за ваков чекор.

..инаку ваква е во план. :)

Прикачени фајлови:

• tattoo.jpg
      tattoo.jpg
      Големина на фајлот:
      66,7 KB
      Прегледи:
      362
    На nela.oh и goddess.Of.chaos им се допаѓа ова.
  13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Саааакам тетоважа! :doh: И тоа, две црешички и тоа во боја, на задната страна од зглобот на раката! :rofl: Не сум се решила 100%, затоа уште не сум ставила! :tmi:

14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас многу сакам да си ставам тетоважа, и ќе си ставам, а тоа ќе биде стих кој ме опишува само мене, на грб напишано, I can, therefore I am :)

15. EleonoraGomez

EleonoraGomez Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    3
    Јас би ја поддржила ако тетоважата има некое значење за неа.. :)

16. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам тетоважи ако се мали, нежни, дискретни, и секако ако имаат некакво значење.
    На 18ти роденден ми следува тетоважа од моите, така беше и со сестра ми, така ќе биде и со мене, ако сакам секако.
    Уште не сум одлучила, ама пред некој ден ми дојде една идеја во глава. Сакам на некое не многу видливо место да си ставам мали шепички од куче.Нешто вака
    [​IMG],
    ама да бидат ептен малечки, некои 3-4 цм да зафаќаат.
    Сакам да ми остане како спомен од моето кутре кое го сакав неизмерно многу, иако со тетоважа или без-знам дека цел живот ќе го памтам.
    А освен тоа откако знам за себе сум со кучиња, голем дел од животот ми поминал со нив, така да знам дека никогаш нема да ми биде криво. :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    јас размислувам да ставам некоја тетоважа, некоја реченица која би ме потсеќала на брат ми (починат ;( ). Сакам да ја ставам во пределот малку подолу од под раката па надолу, не знам колку ме разбравте...
    а многу боли???

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Искрено и мене ми велеа боли бре боли,нема да издржиш,и јас кога отидов бев малку преплашена но кога почна да ме тетовира,сфатив дека болката не е ни приближно толку колко што зборуват дека е,за да се изразам подобро има болка и болка,и болка која едноставно преставува задоволство,а друга не :) не е толко страшно,инаку мојата е кај бубрезите,од страната :D си ја обожавам ! ;)

19. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Прашањата ми се следниве...ме интересира вашето мислење односно некој предлог за тоа кава тетоважа да направам,најверојатно на нога ке ми биде потоцно на глужд ама не ми иде идеа каква да биде,сакам некоја не нападна несто нежно а и интересно,да не биде делфин или нешто такво сто секој втор го има ептен не ми иде нисто ни од прилика на памет...па ако некој има идеа нека ми помогне....

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Јас знам што ќе тетовирам и каде ама немам пари па така ќе си собирам пополека